Teatre
Cultura 07/09/2023

El Festival de Teatre Visual Ciclop de Sineu presenta una nova edició

Enguany es durà a terme del 14 al 17 de setembre

ARA Balears
2 min
El festival se celebrarà del 14 al 17 de setembre

PalmaEl Festival de Teatre Visual de Sineu Ciclop 2023 ha presentat aquest dijous la programació de la vuitena edició, que es durà a terme del 14 al 17 de setembre en diferents escenaris del municipi, entre els quals destaquen la plaça del Fossar, el Teleclub, el Frontón i el C.IN.E (Centre d'Investigació Escènica), entre d'altres. L'organització ha assenyalat que un any més "continua apostant per la seva vocació internacional de teixir vincles entre companyies locals i altres països i de posar en relleu el nom de les Balears com a lloc de creació artística". Enguany, Croàcia és el país convidat.

En aquest sentit, algunes de les companyies croates convidades són Malo Sutra, que interpretaran l’espectacle de dansa Heroes, i Bruno Isaković, amb la seva performança Denuded, un solo que parla sobre el cos, el moviment i la quietud, la respiració i el contacte constant amb el públic.

Quant als espectacles que inclou el festival, destaquen obres d'artistes locals com Poi, de la companyia mallorquina D'es Tro, i Biblios, un espectacle de circ contemporani de la companyia Circ Bover. En aquesta línia també han fet un esment especial a l'obra Zoom, de Moviments, que a través del circ, el teatre i la pintura es plantegen preguntes sobre la inquietud humana de superació.

Així mateix, els participants podran assistir a diversos work in progress de companyies que estan fent una residència al C.IN.E de Sineu, entre les quals figuren Proxima Centauri, en la qual la companyia Oriol Borràs combina astrofísica i infantesa, i Absurda i titànica aproximació a la idea de la bellesa, un espectacle visual creat per la companyia Sandhamn 67.

La programació la completen diverses actuacions de carrer, com ara HoHiHu, de la companyia Farrés Brothers i Cia. L'espectacle, segons ha detallat l'organització, "dona una lliçó d'història en la qual, en lloc de cantar les gestes, heroïcitats i avenços de l'ésser humà, s'explica com aquestes gestes, heroïcitats i avenços sovint han estat fets a través de les atrocitats més inhumanes". A més, en l'edició d'enguany la companyia La Mecánica guiarà els joves participants durant 'La nit canalla', una de les cites més populars d'aquest esdeveniment i que consisteix a reunir, a la nit, una quinzena de joves d'arreu de l'illa al centre de Sineu per crear de manera conjunta una peça teatral que posteriorment es representarà.

Pel que fa a la programació internacional, a banda de la participació de companyies croates, els assistents podran gaudir de C8H11NO2 2.0, una nova variació sobre l'espectacle original de ROOM 100 que es va estrenar el 2011 i que va estar de gira pels Estats Units i Europa fins a finals del 2015.

stats