Cinema
Cultura 15/10/2012

El Festival REC de Tarragona projectarà el primer film de la creadora de la sèrie 'Girls'

El certamen, que se celebrarà del 9 al 18 de novembre, també dedicarà una retrospectiva a l'últim cinema islandès

Ara
1 min
'Tiny furniture'

BarcelonaLena Dunham, creadora i protagonista de la sèrie televisiva de la HBO 'Girls', és una de les apostes de l'edició del Festival Internacional de Cinema de Tarragona, REC, que se celebrarà del 9 al 18 de novembre. El festival projectarà la pel·lícula 'Tiny furniture' (2010), el debut de Dunham com a directora.

El REC, l'únic certamen estatal especialitzat en primeres pel·lícules d'autors internacionals, presenta deu títols en la secció oficial a competició. Entre les pel·lícules seleccionades hi ha 'L'age atomique' de Héléna Klotz, premi Jean Vigo 2012 i guanyadora del premi FIPRESCI en l'últim Festival de Berlín. També comptarà amb la cinta gallega 'Arraianos' d'Eloy Enciso, un conte intimista del món rural al voltant d'un petit poble entre Galícia i Portugal.

Enguany hi haurà una retrospectiva nacional dedicada a Islàndia amb films com ara 'Gnarr' de Gaukur Úlfarsson, un documental amb el més corrosiu dels còmics islandesos que s'endinsa en la caòtica escena política de Islàndia amb la voluntat de ser alcalde de Reykjavik; o 'Backyard' d'Árni Sveinsson, en què els membres de FM Belfast conviden als altres col·legues músics per fer concerts al pati de casa.

La secció Focus In presenta el cicle 'Girls on fire', una sèrie de films dirigits per joves directores que retraten noies adolescents amb coratge i personalitat. És el cas de Daniela, una adolescent sexualment alliberada que creix al si d'una família xilena ultracatòlica a 'Joven y alocada' de Marialy Rivas.

stats