Cinema
Cultura 15/07/2015

Chantal Akerman, Ben Rivers i Sergio Oksman competiran pel Lleopard d'Or del Festival de Locarno

José Luis Guerin presentarà 'La academia de las musas' a la secció Signs of Life i Mauro Herce estrenarà 'Dead slow ahead' a la paral·lela Cineasti del Presente

Ara
2 min
'The sky trembles and the earth is afraid and the two eyes are not brothers', de Ben Rivers

BarcelonaEl prestigiós Festival de Locarno ha anunciat aquest dimecres la seva programació completa en roda de premsa. Alguns dels autors més destacats que competiran en la seva secció oficial seran Chantal Akerman amb 'No home movie', Ben Rivers amb 'The sky trembles and the earth is afraid and the two eyes are not brothers' i Sergio Oksman (l'autor del premiat curt 'Una historia para los Modlin') amb 'O futebol'. Altres directors que competiran en la secció oficial seran l'holandès Alex van Warmerdam, la grega Athina Rachel Tsangari i la francesa Pascale Breton.

Abans de la roda de premsa, Locarno ja havia confirmat dos noms importants de la secció oficial: el coreà Hong Sang-so, que presentarà 'Right now, wrong then' i el polonès Andrzej Zulawski amb 'Cosmos', adaptació al cinema d'una obra de l'escriptor Witold Gombrowicz. El barceloní José Luis Guerin participarà al festival amb el seu nou treball 'La academia de las musas', que serà presentat a la secció paral·lela Sings of Life. Una altre cineasta català, Mauro Herce, estrenarà el seu documental 'Dead slow ahead' a la secció paral·lela Cineastes del Present.

La secció paral·lela que inclou els títols més populars, Piazza Grande, s'inaugurarà amb 'Ricki and the flash', de Jonathan Demme, que protagonitza Meryl Streep en el paper d'una rockera. Aquesta secció inclou altres títols destacats com 'Trainwreck' de Judd Apatow, la triomfadora a Sundance 'Me, Earl and the dying girl' d'Alfonso Gomez-Rejon i 'Southpaw', d'Antoine Fuqua.

El festival se celebra del 5 al 15 d'agost a la ciutat suïssa de Locarno. El Lleopard d'Or honorífic del festival serà per al cineasta nord-americà Michael Cimino, el responsable de títols com 'El caçador' o 'Les portes del cel'. La retrospectiva estarà dedicada a un altre gran director nord-americà: Sam Peckimpah.

stats