Música
Cultura 06/09/2021

El festival Jazz I Am celebra la tercera edició amb públic presencial

La programació inclou noms com Magalí Sare & Manel Fortià, Gregori Hollis i Jose Carra Trio

Ara
2 min
Magalí Sare i Manel Fortià, el 19 de juny a l'(A)Phònica

BarcelonaLa tercera edició del Jazz I Am Barcelona International Meeting arriba del 8 al 10 de setembre a la Fabra i Coats de Barcelona. L’esdeveniment, un espai de trobada entre professionals de la música de l’escena jazzística, comprèn conferències, taules rodones, workshops, sessions de networking, presentació de projectes i dotze actuacions en directe. La novetat d’enguany és un nou format anomenat MeetThePro que consistirà en presentacions breus, a càrrec de 24 directors artístics del festival, davant d’un màxim de 30 assistents. El públic es podrà dirigir al director artístic o programador a càrrec de les presentacions per establir aliances. Tots els actes es transmetran a través de Ràdio Fabra.

L’esdeveniment torna aquest any després que l’edició anterior s'hagués d’adaptar al format digital per la pandèmia. Un centenar de professionals internacionals del jazz visitaran la capital catalana per conèixer les propostes nacionals i crear connexions dins del sector. L’organització ha treballat per poder garantir la presencialitat amb els mateixos objectius del 2019: millorar la promoció i la professionalització de la indústria i fomentar la internacionalització de la cultura; impulsar la modernització del sector a través de noves eines de treball i coneixement sobre oportunitats per finançar, difondre i promocionar projectes musicals de diferents tipus i estimular la participació del sector privat.

La meitat de les actuacions són reprogramacions de l’edició anterior que es van haver de suspendre a causa de les restriccions de mobilitat. La resta dels sis artistes han estat escollits per un jurat constituït per professionals nacionals i internacionals del sector jazzístic. Magalí Sare & Manel Fortià, Gregori Hollis, Jose Carra Trio, Curos, Alba Careta Group i Sergio de Lope són alguns dels noms que configuren la programació.

L’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM), a més, aprofitarà la fita per lliurar els seus premis anuals. Aquest acte també acollirà el concert de la saxofonista barcelonina Irene Reig, guardonada amb el premi Jove Talent, que actuarà amb The Bop Collective.

stats