Cultura 28/01/2022

El festival de flamenc que Paco de Lucía hauria volgut veure

Dia 9 de març arrancarà la primera edició d'aquesta programació amb un concert de Soleá i Kiki Morente al teatre Principal de Palma

2 min
L'artista Maribel 'la Canija', interpretant 'Mediterráneo'.

PalmaGabriela Canseco, la vídua del virtuós guitarrista, ho ha dit clar: "Si fos aquí, Paco de Lucía estaria molt orgullós". Ha pronunciat aquestes paraules a la presentació del Festival Paco de Lucía, que se celebrarà a Palma a partir de dia 9 de març, quan el concert dels germans Soleá i Kiki Morente, al Principal de Palma, doni el sus a la programació. El guitarrista estava molt unit a Palma, on va viure els darrers anys.

L'objectiu és donar veu i espai a figures emergents i consolidades del flamenc. L'artista Albert Pinya n'ha dissenyat el cartell. El programa, a més del concert dels germans Morente, inclourà les actuacions d'El Niño del Elche (el 10 de març), les d'Israel Fernández i Diego del Morao (11 de març), la de Rosario Guerrero (12 de març) i la de Miguel Fernández el Yiyo (13 de març).

Per anar fent boca, l'artista Maribel la Canija ha cantat una versió de la cançó Mediterráneo, acompanyada d'un guitarrista.

Soleá Morente, a la presentació del Festival Paco de Lucía.

L'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Palma i del Consell de Mallorca donen suport a la iniciativa, que es complementarà amb conferències, exposicions i masterclass, que s'anunciaran més endavant.

La responsable de Cultura del Consell ha celebrat que Palma pugui acollir aquesta primera edició del festival. El regidor de Cultura de Palma, Antoni Noguera, també ha dit que és "un honor i un orgull" que es pugui fer a Palma. "Mescla identitat i modernitat, que és el que volem que representi aquesta ciutat", ha apuntat Noguera.

Els beneficis del festival seran per a la Fundació Paco de Lucía, que fa feina per difondre aquesta música arreu a través de projectes educatius.

stats