Cultura 28/03/2022

El festival Emergències celebra la primera edició a Palma

Fins diumenge, 3 d'abril, diferents espais de Ciutat acolliran propostes culturals per reflexionar sobre la individualitat i la col·lectivitat

ARA Balears
1 min
Imatge del festival Emergències.

PalmaEl festival Emergències de Palma ja ha començat. Es tracta de la primera edició d’una programació que aglutina diferents disciplines artístiques, amb l’objectiu d’estimular la reflexió entre el públic i posar en valor la cultura com a “eina de transformació”. Des de dissabte, 26 de març, i fins diumenge, 3 d’abril, Ciutat s’omplirà de teatre, performança, música, cinema, tallers i visites guiades. 

Programa Festival Emergències

En aquesta primera edició es tracta el tema de les identitats sota el títol Identitats, quan jo som l’altre. “En aquests moments de qüestionament de les identitats fixes, amb un futur d’incertesa dibuixat per la pandèmia, volem que aquesta primera edició parli d’aquesta categoria en crisi: ara veim que les identitats, els grans edificis de la modernitat i els seus relats, s’han trencat. Els feminismes, les qüestions LGTBI, el patriarcat, les identitats personals i polítiques, les identitats nacionals –per exemple– són categories revisables en un món que canvia i muta”, justifiquen des de Cort. 

Les propostes que formen part del programa, per tant, posen damunt la taula el paper individual enfront del que és col·lectiu, quines són les múltiples identitats que pot tenir cada persona en una societat globalitzada i a la vegada cada cop més individualitzada.

Des de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palma -d'on surt la idea del programa- també assenyalen que, si bé el festival es desenvoluparà en aquestes dates concretes, la idea és “expandir-lo en accions puntuals durant la resta de l’any perquè culmini el mes d’octubre amb les propostes de la Biennal de Pensament, compartides amb Barcelona”.  

stats