Música

Un Embassa't amb Mushkaa, Guillem Gisbert, Marala i Cala Vento

Un concert d'Antònia Font inaugura la setzena edició del festival de Sabadell

2 min
Mushkaa.

BarcelonaL'Embassa't 2024 comença aquest dijous amb un cartell que evidencia el bon estat de salut del festival de Sabadell. Hi ha grups i artistes com Mushkaa, Guillem Gisbert, Ralphie Choo, Cala Vento, Marala, Maria Hein, Maria José Llergo, Clara Aguilar i Samantha Hudson, a més d'Antònia Font, protagonistes del concert inaugural d'aquest dijous a l'amfiteatre del Parc Catalunya, a les 19 h. "Vam néixer el 2009, en plena crisi financera. Hem tingut set ubicacions diferents –des de les primeres edicions a la Bassa de Sant Oleguer que va donar nom al festival–, i en els últims anys hem fet un salt qualitatiu molt gros", explica el director de l'Embassa't, Arnau Solsona, que espera que aquesta edició aplegui més de 6.000 espectadors fins diumenge (l'any passat van ser 5.500).

Consolidada la ubicació al Parc Catalunya, a més del pròleg amb Antònia Font, el festival pot desplegar "tres escenaris, dos dies molt potents, divendres i dissabte, amb més de vint bandes, i una jornada jove diumenge amb Mushkaa i Flashy Ice Cream", detalla Solsona. Tot plegat amb un pressupost de 350.000 euros. El preu de les entrades és de 68 euros l'abonament de tres dies (divendres, dissabte i diumenge), 59 euros l'abonament de dos dies (divendres i dissabte), 34 euros l'entrada d'un sol dia (divendres i dissabte) i 20 la de diumenge.

Hereu de l'esperit que va guiar el PopArb d'Arbúcies, un dels grans mèrits de l'Embassa't és estar molt al cas de les novetats musicals i fert confiança a projectes emergents en el moment precís, just abans que la cotització es pugui disparar. "El pressupost ajustat ens obliga a trencar-nos el cap i buscar artistes que després de contractar-los creixen", diu Solsona. És el que ha passat amb el madrileny Ralphie Choo, contractat pel festival sabadellenc fa mesos, quan estava passant de ser un artista revelació a un nom cobejat per grans festivals.

stats