Cultura 02/07/2021

El Festival de Cinema de Menorca projectarà 34 films balears entre totes les seccions

Els actors Lola Dueñas, Iván Massagué i Jan Cornet participaran en l'esdeveniment

Iván Martín
2 min
El FICME convida a tots els amants del cinema a participar en l'edició que comença la pròxima setmana.

MaóTot a punt per a l'inici de la sisena edició del Festival Internacional de Cinema de Menorca (Ficme), que se celebrarà del 13 al 17 de juliol a Maó i Ciutadella. L'objectiu de la proposta és apropar a l'illa el millor cinema de l'any en format curt, motiu per al qual en la selecció s'ha volgut donar protagonisme al cinema local i balear. Així, Balears en Curt comptarà amb 13 films i la secció Boínder, de cinema menorquí 5 films. A més, la selecció de curtmetratges Illes en Curt comptarà amb 19 films d'onze nacionalitats i s'han rebut un total de 500 films d'entre les distribuïdores més reconegudes de l'àmbit internacional.

Fora del concurs de Balears en Curt s'hi veurà "La Leyenda de Oriol", una pel·lícula de Rubén Jiménez sobre un nin amb càncer que vol ajudar a visibilitzar aquesta malaltia en infants. Per aquest motiu, una part dels doblers recaptats s'hi destinaran a l'associació de pares i mares de nins amb càncer de les Balears (Aspanob). A més, el Ficme projectarà la darrera pel·lícula protagonitzada per l'actriu menorquina Olivia Delcán, Los Inocentes, de Guillermo Benet. D'altra banda, enguany un total d'11 obres formaran part de la selecció Talent Jove; es tracta de films realitzats per creadors emergents de les Balears, una sessió que serà presentada pel cineasta menorquí i encarregat del vessant educatiu del Ficme, Macià Florit, i comptarà amb l'assistència de la majoria de cineastes.

El festival ofereix també altres projeccions i activitats dirigides a tota mena de públics. Una d'aquestes sessions és "Som Família", enfocada a un públic infantil. Es tracta d'una sessió de curtmetratges d'animació programats per dissabte 17 de matí, en col·laboració del festival Filmets-Badalona, que enguany anirà acompanyada de l'espectacle teatral Vols?, de la companyia No Som 3. El mateix dissabte tindrà lloc la sessió Sostenibilitat, per a films que parlen de les conseqüències i la lluita global contra el canvi climàtic. A més, des de l'organització del Ficme destaquen la jornada tècnica que reunirà sis professionals de prestigi del món del guió per a parlar sobre el gènere, les localitzacions i els formats, amb la presència de Laia Foguet, Albert Espinosa i Pepe Coira, entre d'altres.

Com els darrers anys, el Ficme tindrà en el pati de Sant Francesc del Museu de Menorca la seva principal seu. Allà s'hi podran veure algunes de les sessions principals i gaudir, a més d'espectacles musicals i els millors menús a l'aire lliure. Les nits del 14 al 17 de juliol actuaran al village el duo poètic-musical Pluma Daedalum, l'animació de Teatre de Xoc, els ritmes de DJ Javi FM i el grup Wanderlust. En paral·lel, el xef Víctor Bayo prepararà menús amb bolets de l'illa. Per cert, entre els convidats al festival hi ha l'actriu Lola Dueñas, la directora nominada a 4 Goyas Celia Rico, els actors Iván Massagué i Jan Cornet, i el periodista Luis del Val. L'actor, director i presentador José Corbacho presentarà la gala inaugural i l'actriu guanyadora de 3 Goyas Laia Marull presentarà Incendios, más allà del teatro, a la mateixa cerimònia d'obertura.

stats