Cultura 26/10/2020

El festival Alternatilla Jazz s'ajorna al 2021

El president d'aquesta associació sense ànim de lucre, Joan Carles Añibarro, diu que ara mateix "hem de garantir la seguretat dels que ens envolten"

Clàudia Darder
2 min
Alternatilla Jazz 2019.

PalmaEl festival de jazz Alternatilla del 2020, la cinquena edició, s'ajorna al 2021. "Quan puguem oferir un festival i complir els nostres objectius, ho farem, ha explicat a l'ARA Balears el president de l'associació Alternatilla, Joan Carles Añibarro. "Per a nosaltres el cicle de concerts era només una cosa de tot el programa. Sempre organitzàvem moltes activitats a instituts i amb altres associacions. Amb les noves normatives és molt complicat fer-ho", diu Añibarro, que assegura que el programa, que ja estava tot tancat i tenia Cuba com a país convidat, es manté per a l'any vinent, tot i que encara no pot parlar de dates. "Complirem els acords ja signats, tant amb els artistes com amb els municipis que ens acullen, així com els compromisos amb socis, col·laboradors i patrocinadors, i sobretot el compromís amb el públic, al qual volem continuar oferint el festival però amb les condicions que es mereix".

Davant l'anunci de les noves mesures i recomanacions de les autoritats públiques i sanitàries del toc de queda, així com davant les recomanacions de quedar-se a casa, la direcció i l'equip de treball del festival Alternatilla Jazz s'ha reunit "d’urgència" amb els membres de l'associació cultural que promou el festival.

En un comunicat, el festival informa que "tot el programa de concerts didàctics, tallers i jornades educatives i professionals quedaria majoritàriament cancel·lat per les restriccions imposades als centres educatius i centres socials, fet que anul·la la possibilitat de complir la vocació i objectius socials del festival de servir en la formació de músics, estudiants i ciutadans".

Les restriccions imposades tampoc no permetrien la convivència entre els músics locals i els de fora, ja que la interacció entre ells es veuria molt minvada.

Així, la decisió d'ajornar la cita s'ha pres per una "acumulació de coses" i dificultats: "Al final, nosaltres som una associació sense ànim de lucre. Ara hem de prioritzar la part social i garantir la seguretat de tots els que ens envolten".

stats