Cultura 10/09/2021

Del Festival Altaveu a la FiraTàrrega: 10 plans culturals per al cap de setmana

Una selecció de música, literatura, cinema, art i teatre per als pròxims dies

Júlia Claramunt
1 min
Eléctrico 28 a la FiraTàrrega

BarcelonaAquest cap de setmana la FiraTàrrega celebra el quarantè aniversari escampant teatre, dansa i circ, arrenca la Setmana del Llibre en Català i la Fundació Salvat exhibeix el seu fons a Can Ramis. Proposem 10 plans culturals per a divendres, dissabte i diumenge.

1.

FiraTàrrega

Després d’haver hagut de cancel·lar per la pandèmia l’edició de l’any passat, FiraTàrrega, el gran festival de teatre al carrer, torna aquest cap de setmana amb el lema "Habitar l’espai”. La Fira acull fins a 57 propostes artístiques, 24 de les quals provinents del programa Suport a la Creació. Entre els diferents espectacles, diumenge es podrà veure el muntatge de dansa Abacus, gaudir del circ de la companyia Leandre Clown amb Fly me to the moon i visitar la instal·lació Secrets, entre altres. 

Del 9 al 12 de setembre

2.

La Setmana del Llibre en Català

Amb motiu de la Setmana del Llibre en Català, el Moll de la Fusta acull una variada oferta d'activitats com ara presentacions, contacontes, taules rodones, lectures i signatures de llibres. Entre les propostes, divendres té lloc una conversa en record de l'escriptor Jordi Cussà, dissabte es fa una taula rodona sobre l'escriptura de contes i diumenge es llegiran relats de Patricia Highsmith.

Del 10 al 19 de setembre

3.

El fons de la Fundació Salvat a Can Framis

Durant tres setmanes el museu Can Framis de la Fundació Vila Casas exhibeix els 25 quadres que formen el fons de la Fundació Salvat –l'obra social del grup farmacèutic– iniciat el 1994. S'hi poden veure obres de pintors destacats com Josep Ràfols-Casamada, Josep Guinovart, Perejaume, Jaume Plensa, Carlos García-Alix, Ignasi Aballí, Joan Hernández Pijuan, Frederic Amat i Hugo Fontela. El conjunt s'exposarà fins al 19 de setembre i és la segona vegada en 25 anys que surt de les oficines de la farmacèutica.

Fins al 19 de setembre

4.

Festival Itinera

Tati Cervià, a Jafre (Baix Empordà), i The Cover Land, a Palau de Santa Eulàlia (Alt Empordà), actuen aquest dissabte i diumenge, respectivament, al Festival Itinera, un projecte creat per conèixer els micropobles acompanyats de música de qualitat en petit format.

5.

'Començar', a La Villarroel

Mar Ulldemolins i David Verdaguer protagonitzen Començar a La Villarroel, una comèdia basada en el text del dramaturg David Eldridge i dirigida per Pau Carrió. Al muntatge, Ulldemolins i Verdaguer interpreten la Laura i el Dani, dues persones intel·ligents i divertides a prop de la quarantena que es coneixen durant una festa a casa d’ella. L’obra aprofundeix en la necessitat de reprendre les vides dels protagonistes i deixar enrere el passat.

6.

L'Herència. Flamenco i patrimoni, a l'Hospitalet de Llobregat

El diàleg entre l’arquitectura, el patrimoni i les arts en viu és el fil conductor de les jornades L’Herència: flamenco i patrimoni, que de l’11 al 19 de setembre uniran joves talents de la dansa flamenca i espanyola amb reconeguts membres d’aquesta comunitat artística. Amb aquesta fórmula s’oferiran deu espectacles de dansa i música com La Venidera, Golpe de tierra, Indisciplina i Preludio

De l'11 al 19 de setembre

7.

Festival Clàssics l'Escala - Empúries

Aquest dissabte l’església de Sant Martí d’Empúries esdevé l’escenari del concert Delícies barroques, interpretat per la violinista barroca Anna Urpina, Eva del Campo al clavicèmbal i el viol·loncelista Guillermo Turina. Els tres especialistes en repertori de música antiga proposen un recull de les delícies del Barroc del segle XVII com H.I.F. von Biber, Elisabeth Jacquet de la Guerre, G. Haendel i l'italià A. Corelli amb la seva famosa Follia

Dissabte, 11 de setembre

8.

'La metamorfosi dels ocells', als cinemes

Després de ser guardonada a la Berlinale i al Festival de Sant Sebastià, La metamorfosi dels ocells es pot veure a la gran pantalla en català. El film és una autobiografia familiar de la directora portuguesa Catarina Vasconcelos, que recupera les històries dels avis i els pares en un format que té elements de cinema experimental i de diari personal.

9.

Festival Altaveu

Del 10 al 12 de setembre Sant Boi de Llobregat acull el 32è Festival Altaveu, que enguany opta per un format més íntim i pròxim, adaptat a les circumstàncies actuals. Divendres s'hi pot veure Amaia Miranda, Ana Brenes, Valeria Castro, Los Hijos del Trueno i Joana Serrat. I dissabte hi actuaran Alessio Arena, Delafé, Los Hermanos Cubero, Queralt Lahoz i Lucía Fumero Trio, en una aposta per una programació tant d’artistes consolidats com per descobrir.

Del 10 al 12 de setembre

10.

'Món', d'Antoni Llena, a la Vinya dels Artistes de la Pobla de Cérvoles

Món, d'Antoni Llena, és l'obra protagonista de l'Any 10 de la Vinya dels Artistes del celler Mas Blanch i Jové, a la Pobla de Cérvoles (Garrigues). Es tracta d'una obra que evoca la idea que el món sempre està en construcció, destruint-se i construint-se constantment. L'obra està instal·lada a la part del darrere de la Cabana de Guino i consisteix en una cinta d'alumini que conté un fragment escrit en català d'un poema alemany de Robert Walser.

stats