Cultura 12/05/2016

'El libro de la selva' i les altres 9 pel·lícules més vistes per la Festa del Cinema

La iniciativa congrega 1,7 milions d'espectadors, un 5% més que la primavera passada

Ara
1 min
El libro de la selva

BarcelonaLa desena edició de la Festa del Cinema, celebrada a l'Estat de dilluns a dimecres –els dies 9, 10 i 11 de maig–, ha congregat a les sales de cinema més d'1,7 milions d'espectadors, segons les dades que publica l'agència Rentrak.

Aquestes dades són un 14% inferiors a les de la passada edició, celebrada al mes de novembre, però un 5% més altes que les del maig del 2015. L'edició de la primavera acostuma a ser menys multitudinària: a la tardor registra xifres superiors als dos milions d'espectadors.

Des del 2013, el sector del cinema a Espanya manté una tendència a l'alça, l'any passat va tenir 94 milions d'espectadors i una recaptació de 572 milions d'euros. Tot i que aquestes xifres encara queden lluny dels 143 milions d'espectadors i 691 milions d'euros del 2009, quan es van aconseguir les dades més altes dels últims 15 anys.

Les pel·lícules més vistes pel públic han estat:

  1. 'El libro de la selva'
  2. 'Capitán América: Civil War'
  3. 'Kiki, el amor se hace'
  4. 'El olivo'
  5. 'Infiltrados en Miami'
  6. 'Triple 9'
  7. 'Toro'
  8. 'Tini: el gran cambio de Violetta'
  9. 'El otro lado de la puerta'
  10. 'Objetivo: Londres'

La Festa del Cinema és una iniciativa que va començar a posar-se en pràctica l'any 2009 amb l'objectiu de fomentar l'assistència a les sales de cinema com un hàbit social i cultural. Durant tres dies, els espectadors poden assistir a les sales adherides per tan sols 2,90 euros l'entrada. L'esdeveniment, que es fa dos cops l'any i ja s'ha convertit en un fenomen consolidat, està organitzat per la Confederació de Productors Audiovisuals Espanyols (FAPAE), la Federació de Distribuïdores de Cinema (FEDICINE), la Federació de Cinemes d'Espanya (FECE) i l'Institut de la Cinematografia i de las Arts Audiovisuals (ICAA).

stats