Cinema
Cultura 12/06/2012

Ferran Adrià i El Celler de Can Roca assessoren Roger Gual en el rodatge de 'Menú degustació'

La pel·lícula s'està rodant a la Costa Brava i la protagonitzen Stephen Rea, Jan Cornet i Vicenta N'Dongo, entre d'altres

Efe
1 min

L'EscalaEl director Roger Gual roda aquests dies a la Costa Brava les escenes d'exteriors de la seva nova pel·lícula, 'Menú degustació', una comèdia de personatges que gira al voltant de la gastronomia i que ha comptat amb l'assessorament del xef Ferran Adrià i del restaurant El Celler de Can Roca. La filmació acabarà el 6 de juliol i l'estrena està prevista per a la primavera de l'any vinent.

El repartiment compta amb actors com ara el britànic Stephen Rea, conegut per les seves interpretacions a 'V de Vendetta', "Entrevista amb el vampir' i 'Joc de llàgrimes', i els catalans Jan Cornet ('La piel que habito') i Vicenta N'Dongo. Altres papers els interpreten Claudia Bassols, Fionnula Flanagan, Timothy Gibbs i Togo Igawa.

Segons ha explicat Roger Gual en una pausa del rodatge, la pel·lícula gira al voltant d'una parella que reserva taula amb un any d'antelació en un dels millors restaurants del món, que situa a la Costa Brava. Poc després, els dos trenquen, però el sopar se celebra en companyia d'altres comensals les vides dels quals també han canviat durant aquest any d'espera. De tota manera, per al seu director, un dels personatges principals és el menú degustació que es confecciona per a aquesta nit, "compost per quinze plats que s'han desenvolupat amb l'ajuda d'El Celler de Can Roca", el segon millor restaurant del món.

Ferran Adrià ha aportat també inicialment els seus consells a Gual, que ha desmentit, però, que la pel·lícula sigui un homenatge a ElBulli i ha assegurat que ho és a tots els restaurants de tres estrelles Michelin del país. L'equip es traslladarà ara a Barcelona i posteriorment a Irlanda per gravar interiors.

stats