Cultura 15/02/2018

El Pla de Cultura cerca el consens de tots els grups polítics al Parlament

La consellera Fanny Tur ha comparegut aquest dijous a petició pròpia a la cambra

Margalida Mateu
1 min
La consellera de Cultura Fanny Tur en compareixença al Parlament.

PalmaLa consellera Fanny Tur ha comparegut aquest dijous al Parlament a petició pròpia per informar sobre el Pla de Cultura que duu a terme la conselleria de Cultura, Participació i Esports, un pla que "vol tenir el màxim de consens possible". És per aquest motiu que, per a Tur, l'objectiu és que el document és "converteixi en el gran pacte per la cultura que pugui assumir qualsevol partit polític".

El Pla, en aquests moments, passa per un procés participatiu per mitjà de de nou jornades amb meses de feina dedicades al sector professional de la cultura, anomenades 'Nous relats per a les polítiques culturals a les Illes Balears'. "El pla ja s'està posant en pràctica", ha assegurat la consellera.

Amb aquesta compareixença, la Conselleria vol que el document també sigui obert i participatiu amb els grups parlamentaris que conformen el Parlament: "Obrir l'oportunitat a la participació, l'opinió i la crítica amb la voluntat d'anar adaptant el document a modificacions", ha recalcat la consellera.

A més, Tur ha parlat de diferents lleis amb les quals "s'està treballant", que són la Llei de mecenatge "la qual em vaig comprometre a tirar endavant al Parlament", la Llei de voluntariat, la Llei de consultes, la Llei de memòria democràtica i la Llei de cultura popular.

A les preguntes dels diputats parlamentaris que han fet referència a la partida pressupostària del Pla de Cultura, Tur ha respost que "els pressupostos d'aquest pla són els mateixos pressupostos que els de la Conselleria". A més, ha destacat que també fa falta "lluitar contra la precarització dels treballadors".

Un "document que és molt ambiciós però alhora realista per poder anar complint els objectius que ens marcam", ha dit la consellera.

stats