Cultura 08/11/2019

Família, què podem fer?

Ara Balears
5 min
Família, què podem fer?

PalmaDissabte, 9 de novembre

Taller de plastilina. A la llibreria Baobab de Palma a les 11.30 h, activitat de modelatge de plastilina per despertar la creativitat dels infants de 3 a 14 anys. Informació i reserves al telèfon: 654922410. Preu: 5 euros.

Visites teatralitzades a Dalt Vila. Cada dissabte a les 21 h al portal de les Taules d’Eivissa, una passejada pel centre històric per conèixer com es vivia durant la construcció de la fortificació renaixentista i entendre com era la societat de l’època. Inscripcions al telèfon 971399232 o a informacioturistica@eivissa.es. Preus: adults, 10 euros; infants de 7 a 16 anys, 5 euros; residents a Eivissa, 50% de descompte.

‘El gallo Kiriko’. A partir de les 11 h, en el Centre Comercial Sa Teulera, a Palma, els més petits podran participar en el contacontes que té com a protagonista un gall molt singular, a més de poder fer alguns treballs manuals. Activitat de franc. Inscripcions als telèfons: 871717491 i 655911202.

Barridiades. La jornada esportiva d’aquesta setmana arriba a la barriada palmesana de Can Capes. Serà al parc de Nelson Mandela a partir de les 10.30 h. Inclourà una àmplia oferta d’activitats com voleibol, tennis, cotxes de pedals, hoquei, bàdminton, bàsquet, futbet, circuit de psicomotricitat, atletisme, futvòlei, petanca, escacs i altres esports adaptats com vòlei, bitlles i ‘goalball’. Els infants també podran gaudir d’un circuit de bicicletes d’educació viària en el qual participa la Policia Local de Palma. Activitat gratuïta.

‘Un dia de nassos’. Aquest any, Sonrisa Médica arriba als seus primers 25 anys d’existència. L’ocasió mereix celebrar-se i els pallassos de l’entitat sortiran de l’hospital, de manera excepcional, per omplir de somriures la sala Gran del teatre Principal de Palma. Per primera vegada es podran veure damunt un escenari els denou pallassos de l’associació, que es reuniran per celebrar un aniversari tan assenyalat. Serà a les 18 h. Preu: a partir de 8 euros.

‘Històries sense paraules’. Uniu-vos a aquesta visita taller al CaixaFòrum de Palma pensada especialment per a famílies. Inclou un recorregut breu per l’exposició Robert Capa, en color i una activitat sobre edició fotogràfica. Les imatges de fotografia documental serveixen per narrar històries, com si fossin paraules. Fent servir còpies d’imatges vistes a l’exposició i l’espai mateix, els assistents descobriran com les fotografies de Robert Capa canvien de significat quan es relacionen entre elles, mutant segons la posició que ocupen i el context. Activitat recomanada per a famílies amb infants a partir de 8 anys. A les 18 h. Preu: 4 €, 50% de descompte per als clients de CaixaBank.

Sala Màgica. Els dissabtes i diumenges els cinemes Ocimax de Palma ofereixen servei de cangur. Cada setmana proposa un tema als infants i s’hi treballa perquè els pares puguin gaudir d’una pel·lícula. Els dies 9 i 10 de novembre, els infants posaran a prova les seves aptituds per a la investigació amb motiu de l’estrena de Detectives. Es familiaritzaran amb alguns dels gadgets dels detectius i cercaran pistes per resoldre un cas. De 16 h a 20.30 h. És gratuït, però cal reservar plaça i dur calcetins: salamagica@ocimax.com. Per a nins i nines a partir de 4 anys.

‘Master chef històric’. Taller de cuina en què els participants, hauran de preparar un plat d’una etapa de la història de Menorca. Al Museu de Menorca, pla del Monestir, de les 11 h a les 13 h. Inscripció prèvia al 971 350 955 o a museu@museudemenorca.com.

‘Un te amb menta. Músiques del Magreb’. Gràcies a alguns dels músics de l’Orquestra Àrab de Barcelona, tindreu l’oportunitat de descobrir tota la riquesa sonora del Magreb. Escoltareu les melodies que es tocaven a l’Espanya musulmana i que s’han conservat al Magreb actual a través de l’anomenada música araboandalusa, una música que manté molts lligams amb el flamenc. També sonaran cançons amazigues o berbers, música gnaua, músiques sufís, música popular o xaabi i la música moderna magrebina, que ha trobat en el rai la versió més reeixida. Que no us estranyi si algunes tonades i ritmes us resulten familiars. Us animau a descobrir-ho? Activitat recomanada per a famílies amb infants a partir de 5 anys. A les 11.30 h i 18 h al CaixaFòrum de Palma. Preu: 6 euros. 50% de descompte per als clients de CaixaBank.

‘La gallina dels ous d’or’. Representació d’aquesta història amb Zum Zum Teatre a l’auditori Sa Màniga, a Cala Millor, a les 18 h. Els grangers protagonistes del conte no perdien el temps pensant en els doblers i sempre repartien el poc que tenien amb qui més ho necessitava, però un dia va arribar una gallina a la seva granja i va pondre un ou d’or. Preu: 7 euros. Podeu comprar les entrades no numerades per internet o a la taquilla de l’auditori.

‘Aladdín, el musical’. Aladdín és un lladre de poca volada que s’enamora de la filla del sultà, la princesa Jasmine. Per poder conquistar-la acceptarà un desafiament de Jafar. Aladdín haurà d’entrar en una cova enmig del desert i aconseguir un llum màgic que conté el Geni, que serà l’encarregat de concedir-li tots els seus desitjos. Aquest conte està basat en una de les rondalles de Les mil i una nits i inclou cançons conegudes per tothom. A la Sala Dante de Palma a les 18 h. Preu: adults, 15 euros, infants, 12 euros.

‘¿Qué te cuentas bicheja?’. Bicheja viu dins els llibres i, de tant en tant, en surt i, amb ella, en surten els contes per ballar, jugar i volar amb el públic. Són petits tresors tendres, bells i divertits pensats perquè els més petits hi participin: ritmes i frases per repetir, grunys, miols, aplaudiments... Organitzat i interpretat per Cristina Martínez (Crisonrisas). Activitat emmarcada en El Jardí Màgic 2019, impulsat des del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca. Dirigit a públic familiar amb infants de 3 a 6 anys. A la Misericòrdia de Palma a les 11 h. Activitat gratuïta.

Diumenge, 10 de novembre

‘Los tres cerditos’. Espectacle musical per viure amb intensitat i diversió la faula d’ Els tres porquets. Es tracta d’una versió, encara que actualitzada, molt fidel a l’obra original amb l’afegit d’incloure-hi cançons molt divertides amb veus en rigorós directe. Un espectacle apte per a tots els públics. Auditòrium de Palma a les 17 h. Preu: 25 euros. Els infants a partir de tres anys paguen butaca.

Divendres, 15 de novembre

Fira del Capdellà. A partir de les 16 h, entrada d’animals pel carrer de l’Església. A les 18 h, festa de benvinguda dels animals amb les actuacions dels grups Hawaiians Band i Mala Hierba a la plaça de la Vinya.

Tarda de contes i treballs manuals. Taller familiar a partir de les 18.30 h a la sala Infantil / sala Caganius de la Biblioteca Municipal d’Eivissa. Amb monitors de S’Espurna. Activitat de franc,

Jocs al barri. És l’hora de jugar amb el programa ‘Obert al barri’ als parcs i places de la zona de Son Ferriol, Coll d’en Rabassa, Can Pastilla i l’Arenal. Aquesta setmana es fa a la plaça Prevere Bartomeu Font de Son Ferriol, devora l’església, a partir de les 16.30 h. Activitat de franc.

agendacriatures@arabalears.cat

Vols promocionar

el teu esdeveniment a

l’agenda del Criatures?

agendacriatures@arabalears.cat

Aquest és el correu per

a les activitats dels

més petits

stats