Cultura 14/10/2019

L'Evolution Film Festival projectarà 91 pel·lícules de 17 països

Un total de 22 films formen part de la secció Made in Balears del festival, que es farà del 23 al 30 d'octubre

E. N.
3 min
Imatge de la presentació de l'Evolution Film Festival

PalmaUn total de 91 pel·lícules de 17 països es projectaran en la vuitena edició de l'Evolution International Film Festival de Mallorca, que es farà del 23 al 30 d'octubre. A més, el certamen concedirà tres premis, als cineastes Asif Kapadia, Lena Headey i Guy Nattiv. "El nostre objectiu és unir, inspirar i aixafar les intoleràncies a mesura que continuam la nostra missió d'unir cultures i persones", ha assegurat la fundadora i directora del certamen, Sandra Seeling, en la roda de premsa, que ha tingut lloc al Rialto Living de Palma. Seeling ha explicat que el certamen continua creixent i ha rebut aquest any 1.200 inscripcions de 73 països.

El programa el formaran 21 llargmetratges, 6 llargs documentals i 70 projectes de curtmetratges. La secció Made in Balears inclourà 22 projeccions. Segons la directora de l'EMIFF, en aquesta edició "la missió d'unir cultures i persones és més encertada que mai", amb un programa que inclou una mirada crítica al clima, analitza la situació del jovent i explora la realitat de les vides LGTBQ, entre altres temàtiques.

La pel·lícula inaugural 'Come as you are' revela la discriminació que encara se sent entre les comunitats d'alguna discapacitat, ha explicat Seeling, que considera que amb la programació d'aquesta edició "les pel·lícules expressen unitat i amplien horitzons". La cloenda serà 'Pullman', de Toni Bestard. De les pel·lícules en competició, s'ha confirmat la presència de 40 cineastes internacionals. En tots els llargmetratges hi haurà present algú de l'equip per donar-los a conèixer.

El premi principal de l'EMIFF, l'Evolution Vision Award 2019, per compartir "la visió" del festival, es donà a la inauguració per al cineasta Asif Kapadia, guanyador d'un Oscar per 'Amy'. Pel que fa als dos Evolutionary Award 2019, estan pensats per a "cares noves", segons ha explicat la directora del festival. Un d'ells serà per a l'actriu Lena Hill (la reina Cersei de 'Joc de trons'), qui, tot i ser coneguda, s'ha estrenat recentment darrere les càmeres. Així, a banda de l'entrega del guardó, també es projectarà els seus darrers curtmetratge i llargmetratge, 'The trap' i 'The flood', respectivament. El segon Evolutionary Award serà per a Guy Nattiv, guanyador de l'Oscar al millor curtmetratge per 'Skin', que es projectarà com a estrena a Espanya.

Les Producers Club es potencien

Seeling ha explicat que, durant la trajectòria del festival, han anat augmentant el presussupost per a les jornades Producers Club, ja que, a banda de les projeccions, el que atreu els cineastes internacionals a assistir al festival són aquest tipus de trobades en què "saben que podran fer networking". Enguany s'ha registrat un rècord de participació, amb més de 70 assistents per als diferents tallers, classes magistrals i altres iniciatives de formació especialitzada en càsting, producció i art temàtic, entre altres àrees.

Una de les novetats del festival, amb una col·laboració amb la Mallorca Film Comission, serà la presència de cineastes de la Xina, que venen a explorar el món audiovisual a Mallorca i contemplar la possibilitat de venir a rodar a l'illa, segons ha explicat Seeling. En aquest sentit, hi haurà, dins Producers Club, una trobada entre dones cineastes xineses i dones cineastes balears. A més, per primera vegada el festival estrena una sèrie de televisió, la producció de la BBC 'Mallorca Files', amb els actors Elen Rhys i Julian Looman, que vindran a presentar els dos primers capítols.

La secció de Cinema amb Cotxe projectarà quatre pel·lícules. Entre elles, 'Easyrider', pel seu 50è aniversari, en un esdeveniment juntament amb l'associació de Motards i la Film Comission; i 'Quan Harry va trobar la Sally', pel 30è aniversari.

La directora del festival ha explicat que els darrers anys el festival ha aconseguit atreure tres rodatges de curtmetratges i dos de llargmetratges, en què el productor i el director s'han conegut a l'illa. "És un esdeveniment molt important per crear nous projectes", ha assegurat. Per la seva banda, el conseller de Turisme i Esports del Consell de Mallorca, Andreu Serra, ha destacat el "grau de maduresa" del festival i ha manifestat la importància de consolidar el projecte i incentivar-hi la participació tant des de la Fundació Mallorca Turisme com des de la Mallorca Film Comission.

stats