Literatura
Cultura 12/10/2022

L'escriptora Neus Canyelles rep el premi Lletra d'Or

"És una autora audaç, lúcida i elegant, que es guanya un lloc de respecte dins de la memòria del lector", ha destacat el jurat del certamen

ARA Balears
1 min
L'escriptora mallorquina, Neus Canyelles

PalmaEl darrer llibre de Neus Canyelles, Autobiografia autoritzada, acaba de ser guardonat amb el premi Lletra d'Or , que distingeix l'obra més destacada publicada l'any anterior. El guardó té una llarga trajectòria que arrencà el 1956.

En aquesta obra autoficcional, l'autora mallorquina "fixa l'atenció en la reconstrucció d'una infància en què tot semblava conspirar a favor d'una certa alegria de viure i el contrast amb una vida adulta en què cal aprendre a transigir amb la por i, particularment, amb la fragilitat de la salut mental". El jurat d’enguany estava format per Sebastià Alzamora, Míriam Cano, Andreu Gomila, Llucia Ramis i Pau Sif.

El jurat ha determinat que l'obra de Canyelles ha tingut una narrativa "nítida i meticulosa", a més d'un llenguatge "irònic i potent". D'aquesta manera, Canyelles ha continuat "el relat autoficcionat que coneixem dels seus esplèndids llibres anteriors".

"És una autora audaç, lúcida i elegant, que es guanya un lloc de respecte dins de la memòria del lector, i un dels mons narratius més interessants de la literatura catalana actual", han declarat els encarregats d'entregar el premi Lletra d'Or.

stats