Cultura 04/06/2019

L'escriptor grec Petros Màrkaris analitzarà la crisi dels refugiats en el cicle 'Un mar de cultures'

L'esdeveniment tindrà lloc aquest dimecres al vespre a Can Oleo i està coorganitzat pel Govern balear i el Cercle d'Economia de Mallorca

Ara Balears
2 min
L'escriptor grec Petros Màrkaris analitzarà la crisi dels refugiats en el cicle 'Un mar de cultures

PalmaL'escriptor grec Petros Màrkaris impartirà aquest dimecres al vespre una conferència sobre la crisi dels refugiats a Can Oleo. Aquest és un dels actes que formen part del cicle cultural 'Un mar de cultures', que el Cercle d'Economia de Mallorca ha organitzat, conjuntament amb la Conselleria de Cultura, amb motiu del 25è aniversari de l'entitat.

L'esdeveniment s'ha presentat aquest dimarts dematí, en un acte al qual han assistit la consellera de Cultura, Fanny Tur; l'escriptora mallorquina Carme Riera; el cantautor empordanès Josep Tero; el vicepresident del Cercle, Bartolomeu Llinàs, i Petros Màrkaris. La consellera ha presentat l'acte i l'ha descrit com "un reflex de la col·laboració de les institucions amb entitats socials imprescindibles com el Cercle". I ha destacat positivament que celebri el seu aniversari amb esdeveniments culturals.

En la seva conferència, Petros Màrkaris abordarà la crisi dels refugiats i les repercussions que té aquesta situació en l'estabilitat europea, així com el reflex que aquestes problemàtiques tenen en les seves novel·les, de caràcter policíac. Així, establirà també un diàleg entre les literatures dels dos llocs de la Mediterrània. "És la tercera vegada que venc a Mallorca i des de la primera he trobat un punt d'unió entre Grècia i l'illa: una escultura de Kavafis als jardins de la Catedral", ha explicat.

"Jo parlaré sobre la Grècia d'avui, que per desgràcia és molt diferent de la que tenia al cap Kavafis", ha afegit. Konstantinos Kavafis és un dels grans poetes en llengua grega de l'edat contemporània. Per tancar l'acte, intervindrà el cantautor Josep Tero, qui, acompanyat pel músic Josep María Borràs, presentarà el disc 'Kavafis en concert', en el qual ha musicat sis poemes del poeta grec. "Ha estat un plaer molt dificultós, un repte que m'ha agradat sempre", ha expressat Tero.

El tret de sortida el donarà Carme Riera, aquest vespre, amb la conferència 'Escriure i viure al costat del Mediterrani', a l'hotel Valparaiso de Palma. “Soc una escriptora absolutament marítima, així que no podia faltar en aquest cicle”, ha dit Riera a la roda de premsa.

En la seva conferència, l'autora reflexionarà sobre la identitat mediterrània: “Què és la mediterrània? Què comporta ser mediterrani? Imprimeix un caràcter amb trets comuns?”. A més, parlarà sobre què queda de l'herència de la civilització grega, de la qual estam presenciant el final, segons l'autora.

stats