Cultura 04/06/2014

Les escoltes telefòniques, carn de la nova novel·la de J.K.Rowling

La 'mare' de Harry Potter publicarà una segona novel·la negra amb el pseudònim de Robert Galbraith

Efe
1 min

LondresLa propera novel·la de l'escriptora britànica J.K.Rowling, autora de la saga Harry Potter, explicarà la seva experiència amb l'intrusisme de la premsa en la vida privada dels famosos. 'The Silkworm' (El cuc de seda), segona novel·la negra de Rowling sota el pseudònim de Robert Galbraith, rescata el detectiu privat i veterà de guerra Cormoran Strike i l'ajudant Robin Ellacott en un nou cas per desxifrar la desaparició del novel·lista Owen Quine .

Entre els personatges hi figura un desprestigiat periodista que fa servir escoltes telefòniques entre els seus procediments, segons avança l'agència de notícies Press Association després de llegir el primer capítol.

El nou títol, que estarà a la venda el proper dia 19 al Regne Unit i tindrà 384 pàgines, recull també l'opinió de l'autora a favor d'una regulació de la premsa britànica, com va concloure l'anomenat informe Leveson que va investigar l'escàndol de les escoltes il·legals del 'News of the World'. Rowling va declarar davant el jutge Lord Leveson el 2011 que l'assetjament de la premsa la va obligar a abandonar Escòcia i que va arribar a trobar una carta escrita per un periodista a la cartera del col·legi de la seva filla menor.

La nova novel·la, que serà publicada per l'editorial Little Brown, és la seva tercera obra per a adults després de la publicació d'Una vacant imprevista i 'El cant del cucut', que va sortir a l'abril de 2013 sota el pseudònim de Galbraith, amb polèmica inclosa perquè es va revelar el seu nom.

stats