Arts escèniques
Cultura 25/03/2024

Cort commemorarà el Dia Mundial del Teatre amb la projecció de dues pel·lícules

'Woody and Woody' i 'Venus' es podran veure aquest dimarts a les 19 h al teatre Mar i Terra

2 min
Victor Conde, Rafel Brunet i Jaume Carrió a la presentació de l'activitat "De l'escenari a la pantalla"

PalmaL'Ajuntament de Palma ha presentat aquest dilluns l'activitat que durà a terme amb motiu del Dia Mundial del Teatre, que consistirà únicament a projectar dues pel·lícules sota el lema 'De l'escenari a la pantalla'. Els films que es podran veure aquest dimarts a les 19 h en el teatre Mar i Terra –el Dia Mundial del Teatre se celebra el 27 de març– seran el curtmetratge Woody & Woody, basada en l'obra de teatre de Laura Gost i dirigida per Jaume Carrió, que la va dur a la pantalla gran –l'any 2018 va guanyar el Goya al millor curt d'animació–; i Venus, un llargmetratge dirigit per Victor Conde a partir de la seva obra teatral.

El director general de Música i Arts Escèniques, Rafel Brunet, ha destacat que projectar pel·lícules "és una manera efectiva i directa de reivindicar els espectacles escènics i de valorar el talent i la feina dels que s'hi dediquen". També ha assegurat que l'àrea de Cultura de Cort continuarà treballant en "la recuperació de la programació als teatres municipals".

Woody & Woody va despertar l'interès de Carrió pel seu caràcter cinèfil, que fa homenatge a la carrera de Woody Allen. El director va decidir traslladar aquesta obra al cinema perquè hi perduràs i va optar per crear un curtmetratge d'animació.

Per altra banda, Venus és la primera obra de teatre que Víctor Conde va escriure després d'haver dirigit moltes funcions escrites per altres. Miguel del Arco va confiar en l'obra que homenatja el cinema francès dels anys 60 per inaugurar la segona temporada del Teatro Kamikaze, a Madrid. Segons el director, "a poc a poc i amb uns quants amics es va anar gestant la idea de traslladar-la al cinema" amb la condició de mantenir els protagonistes del teatre com a personatges principals de la pel·lícula. Conde ha definit el llargmetratge com "un retrat fidel " del que feien al teatre i "una manera molt maca de guardar la funció per sempre".

Després de les projeccions hi haurà un col·loqui amb la participació dels dos cineastes.

stats