Música
Cultura 27/03/2023

O-Erra fa un disc de 'Focs artificials'

La banda, que ha vestit les seves cançons amb sintetitzadors, ritmes electrònics i sons disco, presentarà l'àlbum al Teatre de Lloseta amb dos concerts

2 min
O-Erra.

PalmaAmb el llançament de Hater ja van fer una declaració d'intencions: sí, O-Erra és sol, platja i cerveseta (a qui no li agrada, això?), però moltes coses més. Són sintetitzadors, sons disco, ritmes electrònics, Stranger things. La cançó -Hater- és un dels singles del quart disc del grup, Focs artificials, que aquest cap de setmana presentaran per partida doble al Teatre de Lloseta. Les entrades pel concert de divendres, 31 de març, fa estona que estan esgotades; en queden algunes (poques) per penjar el cartell "d'exhaurides" per a dia 1 d'abril.

Aquest dilluns han presentat el disc a Xocolat Pau Franch (cantant), Albert Carrió (guitarra elèctrica) i Feliu Palma (bateria), tres dels sis membres de la banda. Els han acompanyat Miquel Àngel Sancho, de Produccions Blau, i Àngel Pujol, el mànager del grup.

Amb Focs artificials han fet un bot gros i arriscat, i ho saben: "És el disc que més romp amb els tres anteriors", apunta el cantant, Pau Franch, que continua: "Amb el tercer disc, Imaginari, ja preteníem fer un canvi, però no ens va acabar de sortir. Ara hem provat una altra manera de fer feina, desenvolupant les cançons tots junts a l'estudi des del principi fins al final. El resultat ha estat aquest i no en podem estar més contents", diu. "En els altres discs, per com fèiem les cançons, no teníem temps d'experimentar. Ara hem tingut un procés creatiu totalment diferent", ha concretat Palma.

Pujol ha destacat que aquest és el quart disc del grup, però el seu segon gran directe: "El passat octubre van tancar la gira Tabula Rasa en un auditori de Manacor ple. Aquest xou en directe ja va ser una aposta seriosa, amb llums, moviments i una estètica concreta. Ara també estan preparant un directe potent", diu el mànager, mentre els músics prometen un directe de "focs artificials". Pujol, a més, reivindica que O-Erra és un grup "generador de taquilles": "Comencen a donar força als cartells".

Amb les noves cançons, que recorden èpoques passades, des dels anys 70 als 90, senten que hi ha cert públic que els ha donat una oportunitat: "Tenim la sensació que hem guanyat públic, hi ha hagut comentaris de gent que no ens podia veure que ara reconeix que ens escolten i que aquest disc els ha agradat", diu Palma. "No hem tingut ni pressa ni por a arriscar-nos a fer música d'una altra manera", assegura Albert Carrió.

El disc s'ha fet amb el productor Jaume Gelabert, de Tramuntana Estudis. Els videoclips que han tret fins ara acompanyant els dos senzills que van sortir primer (Hater i Ara o mai) els ha dirigit Joan Fullana.

Amulet serà l'artista convidat als concerts de Lloseta. Després d'aquests dos dies de presentació, el grup actuarà al Satèl·lit Fest (Inca), al Canet Rock Mallorca (Alcúdia) i molts altres pobles. "Serà un estiu mogudet", diuen els músics. Així que n'hi haurà, de focs artificials.

stats