La setmana que m'espera
Cultura 08/05/2021

“Em vaig comprar una moto en patir la crisi dels 40 anys”

Tià Jordà, director de Circ Bover, explica com serà la seva setmana

2 min
Tia Bover

PalmaLes dues darreres setmanes hem estat molt desbordats amb el Circaire, així que entre dilluns i dimecres el que faré serà descansar, totalment. És possible que aprofiti el repòs per avaluar un poc com ha anat aquesta edició de la Mostra de Circ d’Alcúdia, però a partir de dimecres ja ens posarem a assajar un cabaret que hem hagut de cancel·lar dues vegades per climatologia... El farem dissabte, dia 15, a Fornalutx. Ens fa unes ganes especials perquè se’ns està resistint.

Amb Circ Bover assajam els matins, de nou a dues, però jo a les vuit ja estic aixecat per dur els nins a escola. Últimament em costa un poc berenar, m’aixec inquiet perquè he de fer moltes coses i m’oblit de berenar, així que només bec un cafè per espavilar-me. Sí que devers les 11.30 h o les 12 h em faig unes torrades, amb pa integral de Can Caragol –és que allà fan un pa integral consistent que m’encanta. I m’hi pos tahina perquè som molt carnívor i m’he d’obligar un poc a no menjar carn...

La veritat que sembla que serà una setmana tranquil·la, però el que segur que faré serà oficina. En haver deixat els infants a escola, sempre em pos amb l’ordinador a revisar correus i aclarir coses pendents. Però després tenc una altra feina que és de moure’m molt. Consisteix a agafar el cotxe i anar a visitar els espais on és possible que facem actuacions, per veure que estiguin ben habilitats. Això, clar, sempre que no he d’actuar i no fa falta que sigui a l’envelat assajant. Cap a les 16.30 h intent acabar i, si em toca, estic amb els nins; en cas que no, aprofit per veure, sempre en mesura del possible, alguns amics, sortir a passejar o anar a arreglar una finca que tenc. Supòs que quan hi visqui hi faré un hort, però la veritat és que no som gaire pagès, encara que vingui de família de camp.

Els meus fills, sobretot la meva filla, al·lucinaven bastant quan em veien actuar, fent el pallasso i pujant i penjant-me per tot. Tot i que ara la nina, sent filla d’artistes, està una mica cansada d’anar de gira i sempre prefereix estar amb la gent nova que no amb mi o sa mare. Jo diria que als assajos s’avorreix bastant... Però com que jo vaig estar vuit anys sense actuar, supòs que els primers pics eren impactants.

Els caps de setmana és estrany que quedi a casa. Anam d’excursió, sortim amb bici o me’n vaig amb la moto. He assumit que me la vaig comprar en patir la crisi dels 40 anys... Jo pensava que no, però la gent se’n reia i, la veritat, crec que he acceptat que va ser així. Ara bé, puc dir que la crisi dels 40 ja està superada.

També ja fa un temps que em vaig comprar la Thermomix, una adquisició que em va canviar la vida. M’agrada cuinar, però no som un gran cuiner, tot i que hi ha plats que no em surten gens malament... I això que amb la Thermomix no aprens a cuinar és mentida:jo ara sé fer plats, sense la màquina, que abans no sabia fer.

stats