L’elegància atemporal de la nova generació de jazz portuguès protagonitza la segona jornada de l'Alternatilla Jazz Festival

Amb el repte important de no quedar eclipsat per l’apoteòsic concert inaugural al teatre Principal, però l’estrena a l'illa de l’aclamat saxofonista portuguès Ricardo Toscano augurava no defraudar

Sense preàmbuls ni presentacions, Toscano va sortir a l'escenari de la Fàbrica Ramis acompanyat per João Pedro Coelho al piano, Romeu Tristão al contrabaix i el bateria João Lopes Pereira. El concert va arrancar directament amb els quatre músics en una interacció eloqüent i perfectament empastada, frasejant amb una tècnica fluïda digna de grans instrumentistes. Amb una excel·lent tècnica, amb gran solvència rítmica i melòdica, amb un 'feeling' arrelat a la tradició del jazz nord-americà, Ricardo Toscano va fer les delícies del públic assistent ja des dels primers temes. 
Mentrestant, contrabaix, bateria i piano creen l'ambient, el saxòfon alt de Toscano vola sobre ells amb un so càlid i atemporal remuntant a la recerca d'una elegància musical no tan fàcil de trobar sobre els escenaris. 

El respectuós silenci del públic ens va permetre gaudir en tot moment de cada detall d'un repertori de temes guiats per una musicalitat seductora i atractiva, sense preocupar-se per l'exhibicionisme tècnic, pero sí amb una execució impecable. 

Ofici, afecte, risc i entrega sobre l'escenari. Atenció, gaudi i devoció entre el públic. Un concert excel·lent que ens deixa amb ganes de més, ganes de descobrir el ric univers del jazz portuguès.

I aquest dissabte és el torn del quintet jazzístic habitual, liderat per Andrea  Motis , que connectarà amb instrumentistes d'alt nivell amb els quals ens endinsarem en els orígens més profunds de la música brasilera.

EDICIÓ PAPER 09/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF