Música
Cultura 10/03/2022

Electrogralla estrena el videoclip de 'Toc de castells'

El tema forma part del disc 'Empelt' del projecte de Roger Andorrà

ARA
1 min

BarcelonaEl nom fa la cosa, o la cosa fa el nom. El cas és que Electrogralla és exactament el que promet: la immersió de l'instrument tradicional en l'univers dels sons electrònics. Aquest és el joc que proposa el músic de Sallent Roger Andorrà a Empelt, el disc produït per Llibert Fortuny i publicat pel segell Microscopi. L'estrena en directe serà al Festival Tradicionàrius el 18 de març. En el disc hi col·laboren el cantant Miquel Gil, l’activista Anna Gabriel, el músic Jordi Sant, la trompetista Mireia Farrés i els components del grup de grallers Els Laietans.

La gralla, inconfusible, es mou entre bases electròniques que tan aviat connecten amb el techno com amb el funk o el dubstep en temes com Toc de castells, que ve acompanyat d'un videoclip dirigit per Pol Fuentes. Aquest tema és prou representatiu de la proposta de Roger Andorrà, un músic format com a clarinetista clàssic, saxofonista modern, graller tradicional i musicòleg que com a treball de final de grau a l'Esmuc va investigar la relació entre la gralla i l'electrònica. Partint d’una sola gralla connectada a uns pedals electrònics, porta gèneres com el ball pla, el pasdoble, la sardana, el toc de castells i d’altres tonades de l’imaginari tradicional cap a un nou escenari estètic.

A part d'Electrogralla, Andorrà ha format part de grups com Nohosé, Safreig, Els Laietans, Ministrers del Sabre, Big Bom Band, Ministrers de Santa Maria del Pi i La Resclosa.

stats