Cultura 15/11/2019

L'Editorial Moll impulsa una campanya de micromecenatge per publicar el penúltim volum de les Rondalles Mallorquines

A falta de 40 dies per acabar la campanya ha aconseguit quasi 500 euros

Ara Balears
2 min
L'Editorial Moll

PalmaL’Editorial Moll està a punt de culminar una fita històrica: editar el penúltim volum de l’Edició Comentada de les Rondaies Mallorquines. Per tal de poder aconseguir els diners necessaris per publicar aquest volum, l'editorial ha iniciat una campanya de micromecenatge mitjançant la plataforma Verkami. A falta de 40 dies per acabar la campanya, l'Editorial Moll ha aconseguit ja quasi 500 euros. A més, per tal d'incentivar la participació ciutadana l'editorial obsequia cada aportació amb regals que van des d'una bossa de tela amb disseny exclusiu fins a un lot que inclou el Volum VIII de l’ Edició Comentada de l' "Aplec de Rondaies Mallorquines" dedicat pels autors, el volum “Per fat i fat. Contes per tornar a contar” de Bet Abeyà i Caterina Valriu, una bossa de tela amb disseny exclusiu i una tassa amb il·lustració de "La flor romanial".

L’edició completa permetrà materialitzar una fita històrica que permet redimensionar el valor de les obres més valuoses i representatives de la Renaixença insular; l’obra d’una vida i un dels grans tresors de Mallorca que es vol conservar. Les rondalles arrepleguen una cultura popular de segles que es pot remuntar a la prehistòria mundial. Diversos lingüistes han equiparat les rondalles recollides per mossèn Antoni M. Alcover a la tasca de preservació que van dur a terme els germans Grimm, pares de la rondallística moderna: per aquesta raó, l’Aplec de Rondaies Mallorquines és considerat el corpus folklòric més extens i complet del sud d’Europa.

L’Edició destaca per la seva rellevància divulgativa perquè es fonamenta en una sòlida recerca científica i convida a descobrir textos poc accessibles, com les llibretes d’ Alcover on feia les anotacions de les rondalles que li contaven els narradors; incorporen les anotacions originals i, a continuació, les rondalles tal i com les va escriure Antoni M. Alcover amb el seu llenguatge esponerós; un llenguatge que conserva tota la riquesa expressiva de la llengua catalana a Mallorca de finals del segle XIX. Un llegat a preservar que es vol llegar a les futures generacions.

Aquesta és la pàgina web on el poden fer les donacions per a l'edició d'aquest penúltim volum.

stats