Cultura 20/04/2022

Les edicions de les obres guanyadores dels premis Mallorca de Creació Literària arriben a punt per a Sant Jordi

Es tracta de 'Mia, artista!', de Goretti Pérez; 'Les rondalles que l'Arxiduc no va publicar', de Caterina Valriu; la novel·la 'El club de l’àngel', de Manuel Brugaroles, i 'El llum del cartògraf', poemari de Carles M. Sanuy

ARA Balears
1 min
Les quatre obres editades.

PalmaSón molts els autors, les llibreries i les editorials que estan encalentint motors per donar el sus a la diada de Sant Jordi. També el Consell de Mallorca, que aquest capvespre ha presentat les edicions de les obres guanyadores dels premis Mallorca de Creació Literària als jardins del centre cultural Sa Nostra.

Així, són Mia, artista!, de Goretti Pérez (premi Mallorca de literatura infantil 2021); Les rondalles que l'Arxiduc no va publicar, de Caterina Valriu (premi Mallorca d’assaig 2021); la novel·la El club de l’àngel, de Manuel Brugaroles (premi Mallorca de narrativa 2021), i El llum del cartògraf (premi Mallorca de poesia 2021), poemari de Carles M. Sanuy.

L'encarregada de presentar-les ha estat la vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, que ha destacat que el fet que aquestes obres puguin estar presents en la diada suposa que s'ha tancat "el cicle que començàrem el desembre passat amb el lliurament dels premis, que tenen com a objectiu impulsar la creació d'obres literàries en català".

Per la seva banda, el director insular de Política Lingüística, Lluís Segura, ha volgut recordar que varen ampliar les tres categories tradicionals, de narrativa, poesia i assaig, i varen incorporar les categories de texts teatrals i de literatura infantil il·lustrada. En aquest sentit, ha remarcat que també es va augmentar la dotació econòmica dels guardons.

Durant l’acte, els autors i autores han agraït tant el reconeixement a les seves obres com les edicions que han fet l’Editorial Sargantana sota el segell Galés dels llibres de narrativa, poesia i assaig i Disset Edicions, que s’ha encarregat de l’obra guanyadora de la categoria de literatura infantil.

stats