Alternatilla Jazz Festival 2022
Cultura 09/12/2022

Despullats per la música

Musica Nuda sorprèn i encanta al públic del Teatre de Muro

Alternatilla Jazz
2 min
El duet Musica Muda durant la seva actuació al Teatre de Muro.

PalmaA priori es podria pensar que a partir d'un contrabaix i una veu poques coses es poden fer, però davant aquesta afirmació, Musica Nuda (Petra Magoni i Ferruccio Spinetti) hi té moltíssim a dir. Tant, que la deixa buida de significat. El concert d'avui ha estat un exemple de com amb pocs elements es pot fer un espectacle complet, entretingut, divertit i molt ric musicalment.

Deixant de banda tot el que pugui sonar clàssic, Musica Nuda ha pujat a l'escenari a sorprendre, i ho ha aconseguit amb el primer tema que ha fet. Ja s'han sentit xiulets d'agraïment un cop acabada la primera cançó, cosa que feia indicar com de ficat dins l'espectacle estaria el públic. I, de fet, ha estat una dinàmica que s'ha repetit durant l'hora llarga que ha durat el xou.

Amb cançons modernes com composicions de Kurt Vile, la mítica Ain't no Sunshine, de Bill Withers, o Come Together, dels Beatles, però també amb cançons pròpies, ràpidament s'han ficat el públic a la butxaca. Alhora, també han fet peces més experimentals, amb la veu de Petra Magoni amb un efecte d'eco repetitiu i engrescador. Així com ja és el seu projecte de base, evocat a l'experimentació, també ho han demostrat d'altres maneres, com per exemple fent un tema asseguts i amb Ferruccio Spinetti tocant el contrabaix sobre les cames com si fos un baix.

Com bé es veu, ha estat un concert especial, però més quan Magoni ha dit al públic: "Aquest és l'únic concert que ha fet Música Nuda en tot el 2022. Tots dos estam amb altres projectes, i aquesta vegada és l'única que ens hem reunit per tocar, així que gaudiu! Que això és només per a vosaltres!". No hi ha dubte: els assistents d'avui al Teatre de Muro s'han sentit especials.

Amb joia i molta gràcia, Música Nuda han fet un concert complet i demostrat els seus grans potencials: una veu extraordinària de Petra i com fer oblidar ràpidament que només són un contrabaix i una veu damunt l'escenari.

stats