Cultura 08/08/2019

El clam per la desobediència civil de Jordi Cuixart se sent a Palma

El llibre 'Ho tornarem a fer' s'ha presentat aquest dijous a Can Alcover

Ara Balears
2 min
Imatge de la presentació de 'Ho tornarem a fer'

Palma'Ho tornarem a fer', el llibre que Jordi Cuixart ha escrit des de la presó, ha arribat a Palma de les mans del vicepresident de l'Òmnium Cultural, Marcel Mauri. Can Alcover ha acollit aquest dijous la presentació del llibre i la conversa entre Mauri i Josep de Luis, president de l'Obra Cultural Balear, moderada per la periodista de l'ARA Balears Maria Llull, en la qual han parlat sobre el procés i la sentència del Tribunal Suprem.

Abans de l'inici de la presentació, Marcel Mauri ha explicat que el llibre de Cuixart és "un al·legat a la llibertat d'expressió i a tots els drets que amb el procés poden ser condemnats i vulnerats" i ha recordat que, amb 'Ho tornarem a fer', Cuixart fa una crida a "respondre col·lectivament, de manera massiva, amb l'ús de la no-violència, per tal de continuar lluitant per tots aquests drets que s'han condemnat". Mauri ha explicat també que el títol del llibre és "una declaració d'intencions", ja que "tenim l'obligació de defensar aquests drets que s'han condemnat i tornar-los a exercir".

Després de més de 600 dies a la presó per haver cridat a la participació en la manifestació pacífica del 20-S i en el referèndum de l'1 d'Octubre, Jordi Cuixart ha presentat en un llibre un manifest personal i col·lectiu, vital i polític, després de tots aquests mesos de presó injusta i de 52 sessions al "judici a la democràcia" del Tribunal Suprem. Un manifest emocionat però rigorós, directe i valent, que ens convida a perdre la por i a exercir a consciència les llibertats fonamentals amenaçades als Països Catalans i arreu del món.

El llibre té diversos capítols dedicats a diferents punts de la repressió que està patint el mateix Jordi Cuixart i la resta de presos polítics, fins al punt d'animar la ciutadania a no abaixar el cap contra la repressió i continuar lluitant de manera no violenta.

stats