Cultura 02/03/2020

El primer videoclip d'Apoptosi mostra els desastres naturals de Mallorca

El tema s'anomena 'Cavallet' i pretén recrear l'ambient apocalíptic i el toc dadaista del disc-llibre creat per Miquel Brunet, Marcel Pich i Guillem R. Simó

Ara Balears
1 min
Fotograma de 'Cavallet'

PalmaApoptosi, l'aventura creativa de Miquel Brunet, Marcel Pich i Guillem R. Simó, ja té el primer videoclip. La cançó escollida del llibre-disc és Cavallet i, en l'audiovisual, es mostren alguns dels desastres naturals que han passat a Mallorca, en la línia de l'ambient apocalíptic i dadaista de l'obra.

S'hi poden veure, per exemple, imatges de la torrentada del 1989 a Manacor, el temporal Glòria a Llevant o els incendis de la serra de Tramuntana del 2013. També hi ha imatges d'agressions al medi ambient o de problemàtiques relacionades amb el turisme de masses. Finalment, s'hi han inclòs fragments de la pel·lícula Brave New World, basada en l'obra distòpica d'Aldous Huxley.

A través d'aquests continguts, els autors volen denunciar "la preocupant situació d'una illa que camina cap al col·lapse ecològic, social i cultural", segons afirmen en un comunicat. No debades, aquest serial de vídeos contrasta amb la imatge d'un cavall que mira fixament a càmera durant tot l'audiovisual. Més enllà de vincular-se al títol de la cançó, "el posat tranquil de l'animal entronca amb l'esperit reflexiu de l'obra", perquè "el cavall vol representar la natura jutjant els desastres provocats per la humanitat", relaten.

Ara fa dues setmanes, la banda va preparar el projecte a Barcelona en el marc del festival de cançó d'autor Barnasants. Ara estan preparant les presentacions de l'espectacle a Mallorca.

stats