Cultura 22/06/2021

Dediquen una placa a Robert Graves a la casa on va viure a Palma

ARA Balears
1 min
Moment en que s'ha presentat la placa commemorativa de Robert Graves.

PalmaL'escriptor anglès Robert Graves va viure al número 45 del carrer Guillem Massot de Palma entre els anys 1951 i 1957. Des d'aquest dimarts, una placa commemorativa, que s'ha col·locat a la casa, ho recordarà. Ha estat la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura la que ha volgut dedicar-li la placa "pel treball cultural que va desenvolupar a les Illes Balears com a referent internacional".

Segons han informat en un comunicat, el conseller de Cultura, Miquel Company, ha recordat que "Mallorca va ser la seva terra d'acolliment, l'illa on va educar i va veure créixer als seus fills, el lloc en el qual va assentar la llar familiar". Tot i que el Govern ja gestiona la fundació que té el seu nom a Deià, el conseller ha remarcat que "volem reivindicar també el lloc que va ocupar Palma en la seva trajectòria".

A l'acte també hi han assistit la directora general de Cultura, Catalina Solivellas, els fills de l'escriptor William Graves i Thomas Graves i la primera tinent de batle de l'Ajuntament de Palma, Joana Maria Adrover.

A més, un dels seus fills, William Graves, ha explicat que el seu pare va viure a Palma per escolaritzar als seus fills a col·legis laics i ha recordat que al Regne Unit ja hi ha plaques que senyalitzen les cases on va viure l'autor de Jo, Claudi al llarg de la seva vida. N'hi ha una a Wimbledon, a la seva casa natal, una altra a Oxford i una més en Devon, on va viure durant la Segona Guerra Mundial.

stats