Cultura 25/02/2014

Àngels Margarit fa ballar Paganini al Mercat de les Flors

La coreògrafa recupera l'espectacle 'Capricis' amb la companyia Mudances, que es va estrenar al Grec del 2013

Acn
2 min
La coreògrafa Àngels Margarit / ACN

BarcelonaEl Mercat de les Flors estrena 'Capricis', un projecte la coreògrafa d'Àngels Margarit i la companyia Mudances que sorgeix a partir dels '24 Capricis' de Niccolò Paganini, compost per peces curtes per a violí sol. L'esperit és visualitzar la música a través de les accions i moviments dels cossos dels ballarins. L'espectacle compta amb 12 intèrprets i amb la col·laboració especial del violinista Kai Gleusteen en els capricis 2, 9 i 24. Es podrà veure el 28 de febrer, i l'1 i el 2 de març. Margarit ha assegurat que volia "una puresa de cossos i composició" en aquest muntatge. La proposta ja s'havia estrenat al Grec el 2013.

"Era molt seductora la idea de treballar amb una peça clàssica amb una mirada contemporània", ha explicat Margarit. La companyia ha treballat la partitura musical de cada caprici i l'estructura de la peça, de manera que s'ha construït una partitura per al cos i l'espai.

Margarit treballa amb les habilitats dels diversos intèrprets i ha afirmat que segons el que vol a l'escenari te "diferents candidats". Els intèrprets escollits mostren un "ventall ampli de personalitats, habilitats de moviment i interpretació".

La coreògrafa, que també actua en el muntatge, ha destacat que són 12 ballarins molt diferents: "M'agrada la possibilitat de treballar amb intèrprets molt diferents i fer una peça coral on poguessin estar molt junts i alhora es veiés la llibertat i la diferència entre cadascun d'ells". Margarit ha admès que això era un repte. "El divertiment de l'espectacle són els capricis en si", ha recalcat, i també recordat que alguns dels 24 capricis de Paganini són "molt seriosos i altres molt juganers".

'Origami'

Per altra banda, Francesc Casadesús, director del Mercat de les Flors, ha anunciat que l'espectacle 'Origami' de Margarit i la companyia Mudances es recuperarà al Mercat de les Flors els dies 15, 16, 22 i 23 de març.

stats