Cultura 15/02/2020

Da Souza i Jorra i Gomorra presenten nous discos la setmana vinent a Palma

Els dos treballs estan editats per Bubota i sonaran al teatre Principal i al Novo Café Lisboa, respectivament

E. Navarro
2 min
El quintet mallorquí resident a Barcelona, Da Souza

PalmaSalsa agredolça (Bubota, 2020) és el títol del nou treball de Da Souza, que presentaran aquest dimarts al teatre Principal de Palma, amb les entrades ja exhaurides. Nom Salsa agredolça perquè consideren la seva música una paradoxa: "Les seves cançons són de gust edulcorat i evoquen postals màgiques i somiadores, però també són capaces d'amargar-te la setmana", apunta la discogràfica en un comunicat.

Aquest és el quart disc del quintet mallorquí, que recull les herències acumulades de gairebé una dècada en activitat i arriba després de Futbol d'avantguarda, molt aplaudit tant pel públic com per la crítica, i amb què varen guanyar el premi Ciutat de Palma de música i el premi Enderrock de la crítica a millor disc de l'any de la música balear.

Jorra Santiago

Tal com indiquen des de Bubota, Da Souza beuen de les dues tradicions pop més importants dels darrers anys: la pulcritud sonora d'El Petit de Cal Eril i Ferran Palau, i el surrealisme mediterrani d'Antònia Font. Salsa agredolça ha estat produït per Jordi Matas (Ferran Palau d'El Petit de Cal Eril) i Pau Riutort (El Guincho, Beach Beach, Extraperlo).

Jorra i Gomorra, 'Vellut i purpurina'

En aquesta setmana d'estrenes per a Bubota, el divendres 21 presenten nou treball també Jorra i Gomorra al Novo Café Lisboa: Vellut i purpurina (Bubota, 2020), que ja està sent ben rebut per la crítica a Catalunya. El manacorí Jorra Santiago torna amb el seu disc més lliure i ambiciós, part enregistrat de manera casolana i part a l'estudi.

Pep Toni Ferrer i Michael Mesquida s'han tornat a encarregar de la producció als estudis Favela, llimant les primeres mescles casolanes i gravant al complet la banda d'amics reclutada de nou. Els germans Dani i Carlos Òscar Gómez, a la bateria i a la guitarra, Toni Llull a les percussions i els teclats i Biel Riera al baix componen Jorra i Gomorra i han gravat l'altra meitat de Vellut i purpurina.

stats