Guerra entre Israel i Palestina
Cultura 26/10/2023

El curt 'Gaza', de Carles Bover, es projectarà en benefici de la població refugiada palestina

L'acte també tindrà un col·loqui amb la cineasta Ruth Díez Dorado, de Metges del Món, i Alejandro Nicolás Miquel Novajra, professor de la UIB

ARA Balears
1 min
Imatge promocional de la projecció de dia 31 d'octubre, a les 19 h.

PalmaUEP! Mallorca ha organitzat una projecció solidària del curt Gaza, de Carles Bover (guardonat amb el premi Goya 2019). Tots els beneficis que s'obtinguin es destinaran a la població refugiada palestina. L'acte es farà el pròxim 31 d'octubre a les 19 hores al Teatre Sindical de CCOO i a més de la projecció hi haurà un col·loqui moderat pel director Carles Bover, amb la participació de Ruth Díez Dorado, vocal de cooperació internacional en Metges del Món, i Alejandro Nicolás Miquel Novajra, professor titular de la UIB en l'àrea d'Antropologia del Departament de Filosofia.

L'organització ha detallat, a través d'un comunicat, que els ingressos per als refugiats palestins es recaptaran mitjançat una taquilla inversa i que l'entrada és oberta i lliure fins a completar l'aforament. D'aquesta manera, UEP! Mallorca ha anunciat que un cop acabi l'acte entregaran els beneficis de l'acte solidari a UNRWA, l'Agència de Nacions Unides per a la població refugiada de Palestina, amb motiu de l'emergència humanitària que sofreix la població de la franja de Gaza.

Carles Bover ha advertit que és el moment de dir basta i exigir als governs d'arreu del món que actuïn per posar el punt final a "aquestes vulneracions de drets humans sistemàtiques, massacres i crims de guerra continus". Per això, el cineasta ha destacat que és important donar suport a totes aquestes activitats i iniciatives solidàries per tal de "garantir la supervivència dels més de dos milions de persones que viuen a la franja de Gaza".

stats