Cultura 29/01/2021

El curt 'Forastera', de Lucía Aleñar, nominat als premis Gaudí

Dia 21 de març se sabran els guanyadors dels guardons que dona l'Acadèmia de Cinema Català

1 min
Imatge del curt 'Forastera'

Forastera, el primer curtmetratge de Lucía Aleñar, està nominat als premis Gaudí a la categoria de millor curtmetratge. Dia 21 de març se sabran els guanyadors dels guardons de l'Acadèmia de Cinema Català. Aquesta peça, nascuda a la Universitat de Columbia (NY) i rodada a l'estiu del 2019 a Pollença, ha passat per la Setmana de la Crítica de Cannes (2020) i va formar part de la secció oficial del Festival de Gijón (2020). El mes de desembre es va saber que era un dels 14 curts preseleccionats per als Gaudí; es pot veure a la plataforma Filmin des de fa dos mesos. Està produït per Distinto Films i la mallorquina La Perifèrica Produccions.

La vampira de Barcelona, primer llargmetratge de ficció de Lluís Danés, i Las niñas, l’opera prima de Pilar Palomero, són les dues pel·lícules amb més nominacions en aquesta edició dels guardons de l'Acadèmia.

A més, el curtmetratge, protagonitzat per Zoe Stein i Miquel Gelabert, ha passat per festivals com el Vila do Conde International Film Festival de Portugal i el Festival Internacional de Cinema de Morelia. S'ha projectat a la plataforma Festival Scope i a La Cinémathèque Française de París en el marc d'Outside Wall, un programa d'activitats relacionades amb la selecció de Cannes. També, la Setmana de la Crítica va convidar Lucía Aleñar a participar en el laboratori de projectes Next Step, on començarà a desenvolupar el seu primer llargmetratge.

stats