Cultura 14/04/2021

Cultura prepara un pla per protegir el patrimoni en cas d'emergències

El conseller Miquel Company avança alguns dels eixos de feina de la seva conselleria en el Consell de la Cultura, com la Llei d'Indústries Culturals

1 min
El conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company

PalmaLa Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, des de la Direcció General de Cultura, fa feina en la redacció d'un pla de salvaguarda del patrimoni cultural de les Illes Balears, que materialitzi en protocols i mesures el que preveu el Pla Nacional d'Emergències i Gestió de Riscos en Patrimoni Cultural. Així ho ha avançat el conseller Miquel Company en el Consell de la Cultura que ha presidit aquest dimarts.

Es preveu que la redacció duri fins al mes de setembre i hi participin diferents administracions. L'objectiu és "millorar la resposta de les administracions en cas de produir-se una emergència que afecti un bé patrimonial", i també establirà mecanismes d'actualització permanent de les dades patrimonials a disposició dels cossos de seguretat. Casos com l'incendi de Notre Dame o la torrentada de Sant Llorenç posen en relleu la necessitat de tenir aquest pla.

El conseller ha recordat que continuen les tasques de digitalització dels arxius, i que es posarà en marxa la planificació per engegar l'Observatori de la Cultura de les Illes Balears, així com la redacció de la Llei d'Indústries Culturals.

stats