Cultura 27/06/2020

El Govern llança el primer paquet d'ajudes per a les indústries culturals: 950.000 euros entre empreses i autònoms

Cobriran el lloguer de locals i espais habituals de feina, despeses de gestoria i assegurances i quotes de cotització de la Seguretat Social, entre d'altres

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu d'un espectacle al centre de Palma.

PalmaLa Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat ha publicat la convocatòria dels ajuts per donar suport a les empreses i professionals autònoms del sector cultural per un import total de 950.000 euros. Aquesta subvenció forma part del Fons Extraordinari d'1,4 milions d'euros per a la Sostenibilitat de les Indústries Culturals en el marc del pla impulsat pel Govern davant la situació d'emergència arran del coronavirus.

Cultura ha destacat que és el primer paquet de mesures que surt del Fons Extraordinari i inclou 490.000 euros de pressupost per a empreses i 460.000 euros per a autònoms. Les dues cobreixen lloguer de locals i espais habituals de feina, despeses de gestoria, assessoria laboral i gestió de recursos humans, quotes de cotització de la Seguretat Social, despeses d'assegurances, telefonia i internet, a més de despeses de línies de crèdit destinades a l'activitat ordinària de l'empresa i crèdits hipotecaris.

El Fons Extraordinari per a la Sostenibilitat de les Indústries Culturals preveu línies d'ajudes per donar suport al sector de les arts escèniques, les arts visuals, la literatura, el pensament, el còmic i la il·lustració, la música, l'audiovisual, i el patrimoni i la gestió culturals de les Illes amb la finalitat de pal·liar els efectes del covid-19.

El període subvencionable abasta del 14 de març al 30 de juny de 2020 i el termini per presentar-hi les sol·licituds, que s'han d'adreçar a la Delegació de la Presidència per a la Cultura, serà de vint dies hàbils des de l'endemà de la publicació de la convocatòria en el BOIB. La convocatòria per a empreses es resoldrà mitjançant el procediment de concurs i les sol·licituds s'hauran de presentar telemàticament. Pel que fa als ajuts per a autònoms, la resolució es farà per ordre d'entrada i la documentació es podrà lliurar tant telemàticament com de manera presencial.

Aquestes dues línies es complementen amb una tercera de dedicada a fires, festivals i jornades culturals per tal de cobrir despeses d'activitats ajornades o cancel·lades, dotada amb 300.000 euros, i d'una altra de destinada a la sostenibilitat de les associacions i entitats sense ànim de lucre, que disposarà d'un pressupost de 150.000 euros.

stats