Dia Mundial de la Poesia
Cultura 17/03/2023

Cort programa una ruta de recitals per Palma pel Dia Mundial de la Poesia

Biel Mesquida serà l'encarregat de llegir el manifest

ARA Balears
2 min
L'escriptor Biel Mesquida amb el regidor de cultura de l'Ajuntament de Palma, Miquel Àngel Contreras

PalmaL'Ajuntament de Palma ha presentat aquest divendres un conjunt d'activitats en el marc del Dia Mundial de la Poesia. El regidor de Cultura i el poeta Biel Mesquida han presentat el programa, que començarà el 21 de març a les 10 h amb la lectura del manifest per part del coordinador del cicle, Biel Mesquida.

El poeta ha explicat que la jornada s'ha estructurat en una sèrie de recitals arreu de Palma i que finalitzarà amb un de col·lectiu a Can Balaguer a les 20 h. "Ho celebrarem recitant i fent valdre dues figures cabdals de les lletres catalanes: el poeta Jaume Vidal Alcover, en el centenari del seu naixement, i Francesc Vicent Garcia i Ferrandis, conegut amb el pseudònim de Rector de Vallfogona, en els 400 anys". Mesquida ha assenyalat que la seva poesia va tenir una gran influència fins al segle XIX i que el seu tractament de l'erotisme, desinhibit i clar, vorejant la pornografia, fou perseguit per la Inquisició".

Els actes començaran a les 10 hores al vestíbul de l'Ajuntament, on Biel Mesquida llegirà el manifest del Dia Mundial de la Poesia.

A les 11 hores, al Mercat de l'Olivar, el poeta Pere Perelló Nomdedéu farà un petit recital. A les 12.30 hores, al hall de Cort, recitaran els poetes Odile Arqué, Meritxell Cucurella-Jorba i Eduard Escoffet.

A les 18 hores, al Casal Solleric, recitarà la poeta Ruth Miguel.

A les 19 hores l'Obra Cultural Balear farà un homenatge a Antonina Canyelles amb les poetes Noèlia Díaz, Àngels Cardona, Aina Ferrer, Jèssica Ferrer, Glòria Julià, Maria Victòria Secall, Aina Riera, Apol·lònia Serra, Laura Torres i Antonina Canyelles mateixa, amb l'actuació de Tallats de Lluna i la col·laboració de l'àrea de Cultura de Cort. A les 20 hores a Can Balaguer hi haurà el recital del Dia Mundial de la Poesia a Palma, amb la participació dels poetes Odile Arqué, Meritxell Cucurella-Jorba, Eduard Escoffet, Miquel Àngel Mas, Sebastià Perelló, Pere Perelló Nomdedéu, Ruth Miguel i Àngel Terron.

El 21 de març és el Dia Mundial de la Poesia, una celebració que es fa anualment des del 1999, quan la Conferència General de la Unesco el va proclamar amb l'objectiu principal de commemorar la poesia, una de les formes més preuades de l'expressió i la identitat lingüística de la humanitat, i per donar suport a la diversitat lingüística a través de l'expressió poètica i fomentar la visibilització de les llengües minoritzades i perseguides.

stats