Onada de cancel·lacions d'actes públics a causa del coronavirus

L'Ajuntament de Palma ha ajornat tota la programació dels teatres municipals de març i abril, així com els actes a les biblioteques

El Govern balear ha informat aquest dimecres migdia de les noves mesures per evitar el contagi de coronavirus, i aquestes ja han provocat una onada de cancel·lacions i ajornaments d'esdeveniments a les Illes. En concret, la Conselleria de Salut ha informat que qualsevol esdeveniment social, esportiu o cultural de més de 1.000 persones es cancel·la i els que no hi arribin hauran de demanar una autorització.

L'Ajuntament de Palma ha informat que ajorna tota la programació dels teatres municipals de març i abril, així com els actes a les bibliotques. En canvi, el teatre Principal manté, per ara, la seva programació, i només s'ha suspès el concert solidari de les cooperatives d'ensenyament, previst per a aquest horabaixa, per decisió dels centres escolars.

Prohibit qualsevol esdeveniment de més de 1.000 persones a causa del coronavirus

La Conselleria de Cultura ha informat que es cancel·len els dos propers concerts de l'Orquestra Simfònica, que s'havien de fer els dies 12 i 19 de març a l'Auditòrium de Palma. A més, de moment demanaran autorització per als pròxims actes que depenen de la Conselleria, que són els Dissabtes a Ca n'Oleo, l'aniversari de la biblioteca Can Sales i alguns dels actes inclosos en el cicle Viu la Cultura.

La crisi pel Covid-19 també ha afectat l'acte d'inauguració del Museu d'Art Sacre de Mallorca, que havia d'incloure les intervencions dels diferents representants del Bisbat i la Seu. Per evitar aglomeracions, han decidit canviar l'acte per un format de portes obertes de 18 h a 21 h. Igualment, s'ajornen les tres conferències vinculades a la inauguració fins a una nova data, que encara no s'ha comunicat.

En l'àmbit privat, diversos espais culturals comencen també a cancel·lar esdeveniments. Per exemple, el Trui Teatre ja ha cancel·lat els dos espectacles previstos per a aquest cap de setmana: l'homenatge a Camilo Sesto,  Quererte a ti, anunciat per a aquest dissabte 14 de març, i l'obra  Experimentos caseros, de les youtubers Natalia i Mayden, previst per a diumenge dia 15.

En el sector tecnològic, el clúster de tecnologia aplicada al turisme Turistec ha anul·lat dos esdeveniments previstos per a aquesta setmana i la setmana que ve. Un d'ells és sobre big data i 5G aplicats al turisme, i l'altre, sobre diferents plataformes de programari turístic.

D'altra banda, l'organització del saló nàutic Palma International Boat Show ha decidit ajornar la pròxima edició de la fira, que estava programada per al 26 d'abril i es farà del 4 al 7 de juny, segons ha informat Efe.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF