Art
Cultura 01/06/2023

Convocat el concurs per escollir director-gerent de la Fundació Pilar i Joan Miró

La convocatòria, publicada avui al BOIB, estarà oberta 30 dies hàbils a partir de demà

2 min
La Fundació Pilar i Joan Miró

PalmaDisposar d’una titulació universitària de llicenciatura, grau o equivalent; tenir una trajectòria i experiència demostrables en gestió cultural, direcció o gestió de museus, centres d’arts o espais expositius, així com acreditar coneixements en art modern i contemporani i nivell C1 de català i anglès: aquests són els requisits per poder optar a la direcció-gerència de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca. 

Durada del càrrec

Avui s’ha publicat al BOIB la convocatòria del procés de selecció, que estarà oberta 30 dies hàbils a partir de demà. Els candidats hauran de presentar un projecte de funcionament de la Fundació per a quatre anys, que és la durada que s’estableix per al càrrec, si bé es preveu la possibilitat de pròrroga de dos anys com a màxim en períodes anuals. L’actual director, Francisco Copado, va ser nomenat l’any 2016 i el 2020 va ser renovat al càrrec per tres anys per part de la Comissió i Patronat de la Fundació. 

Mèrits

 Pel que fa als mèrits que es valoraran en el procés de selecció s’hi contemplen la formació en àmbits d’història de l’art, humanitats, ciències socials, jurídiques o empresarials, coneixements acreditats de l’obra de Joan Miró, d’institucions vinculades a la vida i obra de l’artista i de la tasca de Pilar Juncosa com a figura impulsora de la Fundació. 

Funcions

Entre les funcions que s’inclouen ai la plaça de direcció-gerència s’hi troben la proposta de programació anual d’activitats, la projecció pública de la Fundació i l’impuls de les iniciatives que permetin la captació de recursos aliens així com la direcció del seu funcionament ordinari. L’administració del fons patrimonial i artístic, la conservació del patrimoni arquitectònic que conforma la Fundació i l’impuls de la creacio artística, així com el comrpomís amb la llengua catalana i la realitat sociocultural, així com el territori i el medi ambient, formen part de les funcions de la Fundació que recull la convocatòria feta pública avui.

stats