Alternatilla Jazz Festival 2022
Cultura 06/12/2022

El contrabaix de la veu cantant enamora al públic

El Trio de Pablo Martín Caminero s’ha guanyat als assistents de Sa Congregació amb un concert enèrgic i genuí

Alternatilla Jazz
2 min
El Trio de Pablo Martín Caminero a Sa Congregació.

No estam gaire acostumats a veure que un contrabaixista, o un baixista, sigui el líder d’una banda. Així i tot, quan passa, sovint són bandes de gran qualitat. No hi ha dubte de què és el cas de Caminero Trio, tres músics excepcionals com són Pablo Martín Caminero al contrabaix, Paquito González a la percussió i Moisés Sánchez al piano. Un trio que ha demostrat avui a Sa Congregació de Sa Pobla com es fa això de fusionar el jazz i el flamenc.

Amb un inici atmosfèric, amb Caminero tocant el contrabaix amb l’arc, han fet veure al públic quina seria la temperatura a la qual estarien avui. Un inici molt llarg que ha donat pas a un tema de Manolo Sanlúcar sobre el que han improvisat i han deixat clara la seva intenció d’aquesta nit: gaudir al màxim sobre l’escenari. 

De fet, la connexió amb la sala, gairebé plena, ha estat una de les tòniques de la vesprada. Rialles, complicitat i moltes bromes, fins i tot anècdotes defensant que el flamenc era originari del País Basc, que han fet que el públic caigués rendit i dins la butxaca dels artistes no només per la seva gran música. 

El concert ha tengut de tot; tants moments de tendresa, amb una percussió suau, un contrabaix bondadós i un piano enamoradís, fins a moments en què els músics han fet fer aplaudiments amb ritme flamenc al públic arribant a incloure distorsió al piano. A línies generals, un dia de música per deixar bocabadat a tothom i que la gent recordarà.  

A l’illa menor, a Menorca, també s’hi ha celebrat un concert avui. Ha estat el primer de l’Alternatilla Jazz Festival a Menorca, i no ha estat amb qualsevol banda, sinó que l’il·lustre convidat ha estat Paolo Fresu i la seva banda que han omplert de valent el Teatre des Born de Ciutadella. Un espectacle que es podrà veure demà mateix a un Teatre Principal que li queden molt poques localitats per poder penjar el sold-out.

stats