Cultura 28/05/2021

El Consell, a través de la Mallorca Film Commission, produirà cinc curtmetratges de talent balear

Les obres serviran per promocionar l'illa com a destinació turística

ARA Balears
2 min
Cladera i Serra amb els guanyadors del concurs d'idees.

PalmaEl CineCiutat ha acollit aquest divendres la presentació dels guanyadors del concurs d'idees de curtmetratges que va organitzar durant el primer quadrimestre d'enguany la Mallorca Film Commission. La presidenta del Consell, Catalina Cladera, i el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, han mostrat suport al sector audiovisual, que, amb cinc obres rodades a Mallorca amb producció del Consell, potenciarà una imatge positiva de l'illa com a destinació turística.

La institució insular ha informat que els creadors, també presents a l'acte, són Sandra Seeling, Toni Bestard, Marcos Cabotá, Pedro Victory i Jaume Carrió. Tots ells ja han desenvolupat els guions dels curtmetratges, que tenen relació amb Mallorca d'una manera o d'una altra, i estan preparats per començar-ne la producció; fins i tot, en algun cas, ja s'ha començat. La Fundació Mallorca Turisme aportarà 14.500 euros a cada una de les obres.

El Consell ha destacat que tindran un impacte favorable per al talent local, ja que en alguns casos tindran intèrprets d'aquí i comptaran amb treballadors del sector audiovisual mallorquí.

Són obres de ficció, d'entre 8 i 15 minuts, que potenciaran la imatge de Mallorca i la reactivació turística. Mostraran elements molt característics de l'illa com patrimoni, cultura i paisatge. Així mateix, es projectarà la imatge d'una Mallorca segura i sostenible. La Fundació Mallorca Turisme difondrà aquests curtmetratges a les fires turístiques, així com a tots els canals de promoció disponibles.

Cladera ha recalcat que "aquest concurs ens permet promocionar Mallorca al mateix temps que donam suport als creadors i al sector audiovisual locals". De la mateixa manera, la presidenta ha afegit que "volem que es rodin pel·lícules a l'illa per mostrar-ne al món la bellesa i atreure visitants, però sobretot volem dinamitzar el sector audiovisual i diversificar la nostra economia".

Guanyadors en un concurs d'idees

El Consell ha explicat que els curtmetratges sorgeixen d'un concurs d'idees organitzat per la Mallorca Film Commission. Hi varen participar 50 persones, que en tres minuts perhom varen presentar el seu projecte davant un jurat, format per representants del sector audiovisual, del sector turístic i les persones que hi concursaven. Les obres guanyadores han estat: Mi isla, de Sandra Seeling; Lipski The Getaway, de Toni Bestard Rosselló; El instante, de Marcos Cabotá Samper; Ciclovi(d)as, de Pedro Victory Ramos, i Un parell de cançons després (A couple of songs away), de Jaume Carrió Artigues.

stats