Cultura 03/01/2019

El Consell de Menorca dedica la diada de Sant Antoni 2019 a les dones

La conferència del dia 17 al saló de plens del Consell Insular anirà a càrrec de l'actriu i filòloga Enka Alonso i serà sobre la recuperació de la figura de Joana de Vigo

Iván Martín
1 min
Albert Mir és l'autor del cartell de les festes del patró de Menorca amb el paper de la dona com a fil argumental.

MaóEl Consell Insular de Menorca dedica les festes de Sant Antoni 2019 a les dones invisibles de la història de l'illa. D'aquesta manera ho ha anunciat el conseller insular de Cultura, Miquel Àngel Maria, en la presentació dels principals actes de la diada. Precisament, aquesta és la intenció que l'autor del cartell commemoratiu, Albert Mir, ha volgut traslladar en una obra que posa de manifest el compromís de la dona a la Menorca de tots els temps.

El programa de festes especifica els diferents actes que es duran a terme a tots els municipis de Menorca. Així, les tradicionals torrades de sobrassada i botifarró són un clàssic per Sant Antoni. Balls folklòrics, actuacions musicals i la processó dels Tres Tocs a Ciutadella complementen una diada que marcarà la conferència del dia 17 al saló de plens del Consell Insular, a càrrec de l'actriu i filòloga Enka Alonso, sobre la recuperació de la figura de Joana de Vigo.

Miquel Àngel Maria també ha destacat la incorporació de l'obra de teatre 'Ifigènia a Tàurida', un clàssic traduït per Joana de Vigo. De la mateixa manera, el 17 al vespre, el teatre Principal de Maó acollirà el concert 'Menorca canta a Traginada', un espectacle en el qual prendran part diferents artistes illencs per retre homenatge a aquest grup dels anys 70. D'altra banda, el conseller ha parlat de dues novetats importants de dissabte 12: l'encesa de talaiots pels Drets Humans i la inauguració de l'exposició 'Arqueologia Urbana' al Museu de Menorca.

stats