Cultura 30/05/2022

El Consell de Mallorca activarà espais de creació audiovisual per a nous talents amb fons europeus

El projecte Illes de Ficció acollirà guionistes de sèries i llargmetratges

ARA Balears
2 min
Rodatge de cinema.

PalmaEl Consell de Mallorca, inclòs en un projecte en comú amb el Consell d'Eivissa i el Consell de Menorca, ha rebut una subvenció del Ministeri de Cultura de 250.000 euros de fons europeus per organitzar residències de creació i desenvolupament de projectes audiovisuals el 2022 i el 2023. Segons ha informat la institució insular, el projecte, anomenat Illes de Ficció se centrarà en el treball per crear sèries i llargmetratges.

Illes de Ficció sorgeix de la col·laboració entre els consells insulars de Mallorca, d'Eivissa i de Menorca, a través de Film Commission, amb el suport d'IB3 i de les associacions APAIB (productors), ACIB (cineastes i guionistes) i CIMA (dones de cinema). El projecte organitzarà un programa de dues residències cada any (2022 i 2023), amb una durada de vuit setmanes cada una. Cada residència tindrà deu participants i una estarà especialitzada en sèries de ficció i l'altra en llargmetratges de ficció.

Una plataforma digital interconnectarà els participants i els experts que hi participin, gestionarà tots els materials que es creïn i servirà de punt de contacte permanent entre els autors i les persones interessades a produir, finançar i distribuir els projectes. La residència acabarà amb una jornada de mercat, que inclourà un pitching, en què cada participant presentarà el seu projecte.

De cada una de les dues residències de cada any en sortirà un projecte guanyador, que accedirà a una ajuda de desenvolupament de la Mallorca Film Commission, amb la qual el projecte es podrà continuar desenvolupant durant els sis mesos següents.

La residència que es farà a Mallorca estarà dedicada a les sèries de ficció, mentre que la d'Eivissa tractarà sobre els llargmetratges de ficció. Les jornades de mercat finals tindran lloc a Menorca.

La iniciativa se suma a l'aposta del Consell de Mallorca per convertir l'illa en un centre internacional de cinema. L'objectiu és atreure els professionals del sector i convertir Mallorca tant en un nucli de rodatges com en un punt de creació i desenvolupament de projectes.

stats