El Consell dissenya un catàleg d'itineraris pel patrimoni mallorquí dirigit a alumnes de Primària i ESO

El projecte ha estat desenvolupat per persones contractades a través del SOIB Visibles, un programa per a persones aturades i majors de 30 anys

El Consell de Mallorca ha posat en marxa un catàleg d'activitats amb itineraris pel patrimoni mallorquí, dirigit a infants i joves. En concret, les visites previstes són a la ciutat romana de Pol·lèntia i al conjunt etnològic de l'Hort d'en Copido; a la tafona de Son Torrella; al monestir de la Real, i al santuari posttalaiòtic de Son Corró i el poblat de navetes del Turassot.

Aquest dimarts, la consellera insular de Cultura, Bel Busquets, i la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, han explicat el projecte, que ha estat desenvolupat per tècniques contractades a través de la convocatòria SOIB Visibles, destinada a millorar la situació laboral de persones desocupades a llarga durada i majors de 30 anys.

L'itinerari, que està pensat per a Primària i ESO, consta d'una visita guiada per tècniques del Servei de Patrimoni Històric del Consell de Mallorca. Aquesta visita s'introdueix de manera lúdica i, en arribar, es donarà una llibreta a cada participant, que conté un full d'autoavaluació i de coavaluació. A més, les tècniques han preparat un material didàctic que inclou activitats per fer a l'aula, abans o després de la visita guiada.

La premissa en què han treballat és la transversalitat, de manera que tant les explicacions de les visites com els continguts de la llibreta guia i del material didàctic s'adapten als currículums de Primària i d'ESO i preveuen l'atenció a la diversitat. Una vegada acabat l'itinerari, es convida la classe a presentar un dossier amb els resultats de les tasques de les diferents activitats a la Direcció Insular de Patrimoni del Consell de Mallorca.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF