El programa SOIB Visibles ha ocupat 16 treballadors a Inca durant el darrer any

Des de 2015, l'Ajuntament ha contractat 123 persones

El batle d’Inca, Virgilio Moreno, el regidor de Treball, Biel Frontera i el director general de Model Econòmic i Ocupació, Llorenç Pou, han participat de la cerimònia que ha acomiadat als 16 treballadors i treballadores que han pres part del Programa SOIB Visibles 2018. 

Durant l’acte s’ha reconegut la feina que s’ha realitzat als darrers mesos i l’estreta col·laboració i la implicació a la tasca diària del consistori. Totes les persones participants tenen en comú que són majors de 35 anys i estaven en situació d'atur de llarga durada en el moment de la contractació.

La mitjana d’edat dels treballadors/es contractats ha estat de 56 anys. "De nou, seguirem apostant per donar una oportunitat d’inserció laboral a persones que, si no és per aquests tipus de projectes, tenen dificultats per trobar feina i sortir de la situació d’atur" ha recordat Frontera.

Els participants durant el 2n període d’execució del projecte han estat: 7 picapedrers, 2 jardiners, 1 pintor, 5 conserges i 1 auxiliar administratiu. Durant la seva estada a l’Ajuntament, els picapedrers han arreglat diverses zones de voravies per tal de fer-les accessibles a persones amb mobilitat reduïda i per cotxets d’infants.

"Vull fer arribar el meu agraïment a totes les persones que s’han beneficiat d’aquest programa, perquè Inca, amb la vostra tasca, també n’ha sortit guanyant", ha dit Moreno.

Cal recordar que el programa SOIB Visibles 2018 fomenta la contractació a jornada completa durant sis mesos de persones majors de 35 anys en situació d’atur de llarga durada. El principal objectiu és millorar l’ocupabilitat de les persones treballadores de més edat.

Des de l’any 2015, quan es va implementar el programa SOIB Visibles, l’Ajuntament d’Inca ha contractat un total de 123 persones. En l’actualitat, el termini d’inscripció de la nova convocatòria SOIB Visibles 2019-2020 és obert.