Cultura 02/08/2021

El Consell convoca els VIII Premis d'Artesania de Mallorca per reconèixer els professionals del sector

Els guardons s'amplien amb tres noves categories i s'accepten candidatures fins al 14 de setembre

ARA Balears
2 min
Presenten la VIII edició dels Premis dArtesania.

PalmaEl Consell ha convocat la vuitena edició dels Premis d'Artesania de Mallorca per reconèixer els professionals del sector. Segons han explicat aquest dilluns a la Misericòrdia el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, i la directora insular d'Artesania, Marta Jordà, la convocatòria d'enguany incorpora tres categories noves i té un pressupost de 21.000 euros, el més alt que s'hi ha destinat fins ara.

Les dues categories habituals de les altres edicions són Premi Producte Artesà i Disseny de Mallorca, dotats amb 4.000 euros per al guanyador i de 3.000 per al finalista i Premi Impuls i Avantguarda, amb un premi de 2.000 euros. Per la seva banda, les noves categories són Premi Alimentació Artesana de Mallorca, Premi Dona Artesana i Premi Artesania Sostenible i tenen una dotació de 4.000 euros per als guanyadors. En total, els participants podran presentar fins a dues candidatures fins dia 14 de setembre.

"Amb aquests premis, el Consell vol donar prestigi als professionals de l'artesania de Mallorca i als oficis artesans", ha expressat el conseller Alzamora durant la roda de premsa. A més, ha valorat que "tots són professionals que treballen productes elaborats aquí, són reconeguts arreu, creen llocs de feina i formen petites i mitjanes empreses que contribueixen a l'economia local".

És una manera de "reconèixer la dedicació dels professionals de l'artesania per elaborar productes únics, de qualitat i sostenibles", ha afegit el conseller. Finalment, ha destacat que s'hi poden presentar professionals amb una llarga trajectòria i també aquells que tot just comencen o que fins i tot estiguin estudiant.

Per participar-hi, és necessari tenir l'acreditació artesana, tot i que també s'hi poden presentar les persones que encara no la tenen i estan pendents de ser avaluades per la Ponència Tècnica d'Artesania.

Categories

El Premi Producte Artesà i Disseny de Mallorca vol reconèixer la qualitat del treball artesà i contribuir a impulsar el seu desenvolupament.

El Premi Impuls i Avantguarda pretén potenciar el relleu generacional en l'artesania de Mallorca, premiar l'accés de nous talents del sector i estimular la creativitat dels estudiants. Per aquesta raó, per presentar-se a aquesta categoria es requereix ser alumne de centres d'oficis artesans.

El Premi Alimentació Artesana està enfocat a promocionar els professionals de l'artesania que mantenen la tradició de les receptes pròpies de l'illa i potencien l'alimentació saludable amb productes propis de Mallorca.

Per incentivar i realçar el paper creixent de la feina de la dona en tota l'activitat artesana s'ha creat el Premi Dona Artesana. Aquesta compensació pretén destacar també la importància de les dones en el món laboral i social de l'illa de Mallorca.

Finalment, el Premi Artesania Sostenible de Mallorca serà un reconeixement a aquelles actuacions que contribueixen a reduir la petjada de carboni, potencien el comerç de proximitat i quilòmetre zero i fomenten el desenvolupament econòmic sostenible.

stats