Patrimoni
Cultura 10/11/2022

El Consell de Mallorca comprarà la Torre Picada de Sóller per 1,3 milions d'euros

Aquest dijous s'ha aprovat al ple una modificació de crèdit per poder adquirir-la

1 min
La torre Picada, a Sóller.

PalmaLa Torre Picada de Sóller, declarada Bé d'Interès Cultural (BIC), serà aviat de domini públic, ja que el ple del Consell de Mallorca, ha aprovat aquest dijous una modificació de crèdit per adquirir-la per un preu d'1.360.000 euros. Els doblers per a la compra provenen, per una banda, del romanent de tresoreria i per l'altra, de les baixes per anul·lació, és a dir, aquells projectes que no s'han executat. La modificació de crèdit s'ha aprovat amb 22 vots a favor i 11 abstencions i amb aquesta adquisició, el Consell dona resposta a la demanda veïnal i municipal que aquests terrenys siguin públics.

La Torre està protegida d'ençà que es va declarar BIC, i durant aquests darrers 20 anys, en diverses ocasions, l'Ajuntament ha instat al Consell per tal que adquiris els terrenys, una proposta que no s'ha materialitzat fins a avui. A més, com que fa anys que la Torre Picada està en venda, diferents inversors estrangers han temptejat la seva compra. No obstant això, pel fet que és una propietat amb un element protegit patrimonialment amb les limitacions que això implica, mai no es va arribar a cap acord de compravenda.

Es tracta d’una finca d’una quarterada, a una zona molt freqüentada a vorera de l’espadat a la zona nord del municipi de Sóller i del seu port. L'edificiació, que té de prop de 150 metres quadrats, de secció circular i 12 metres d’alçada, és la torre de defensa més gran de l’illa i una de les millor conservades, de la que es troben registres històrics de principis del segle XVII.Comprant-la, el Consell de Mallorca vol evitar que s'especuli amb un monument situat a la serra de Tramuntana, que és Patrimoni de la Humanitat.

stats