Concerts
Cultura 12/07/2022

Consubal recomana denunciar per estafa l’organització del concert de Maluma a Palma

Els que n'han comprat l'entrada es mostren preocupats davant la incertesa amb relació a l'actuació, que s'ha cancel·lat

2 min
Un instant de l'actuació de Maluma al Palau Sant Jordi

PalmaDes d'ahir, mitjans com Última Hora i Diario de Mallorca han posat en qüestió el concert que l'artista colombià Maluma havia de fer aquest diumenge, 17 de juliol, a la plaça de toros de Palma i que finalment s'ha cancel·lat, sobretot perquè diferents seguidors del cantant havien denunciat que no tenien notícies sobre l'actuació malgrat haver pagat les entrades. Aquest dimarts ha estat el mateix Coliseu Balear el que s'ha pronunciat. Segons el comunicat que han enviat, l'empresa Creaductions SL és la responsable del lloguer de l'espai per fer-hi el concert, però és "impossible" contactar amb els seus propietaris.

Davant d'aquesta situació, Consubal ha recomanat denunciar per estafa l’organització del concert davant de la Policia Nacional, ja que "cada vegada pareix més probable que mai hi havia hagut la intenció de fer-lo". Precisament, el president de l'entitat, Alfonso Rodríguez, ha explicat que han rebut molts missatges de gent afectada que demanen què han de fer.

Des de l'entitat han aconseguit contactar amb algunes de les plataformes que venien les entrades, però només una té el domicili fix a Espanya, per la qual cosa serà més difícil reclamar per la via administrativa. Consubal també ha demanat a l'artista que doni explicacions i aclareixi si alguna vegada hi va haver la intenció de fer el concert.

Tot això està passant mentre l'artista gaudeix d'uns dies a Eivissa, on actua avui vespre. El portal de venda d'entrades Festicket, encarregat de vendre les del concert de Maluma a Palma, tampoc no s'ha pronunciat sobre el tema.

Aquest concert s'havia de fer dia 11 de juliol de 2021 i, de fet, Coliseu Balear assegura que dia 10 de març d'aquell any es va firmar el contracte de lloguer de l'espai amb l'empresa Creaductions SL. Per "motius de salut pública" l'actuació no es va poder fer i dia 22 de febrer de 2022 es va firmar "un annex al contracte esmentat anteriorment amb l'empresa Creaductions SL en què es va fixar una nova data per a l'actuació del músic Maluma al Coliseu Balear", detallen des de la plaça de toros. Aquesta nova data era diumenge, dia 17 de juliol.

Malgrat tot, des de Coliseu Balear insisteixen que fa "setmanes" que han intentat contactar amb l'empresa, però que és "impossible" obtenir resposta.

Els seguidors que havien comprat les entrades ja s'estan organitzant per denunciar a Consum el possible frau d'aquest concert, com es pot veure al perfil d'Instagram @malumamallorca, en què no hi ha hagut moviment des de fa cinc setmanes.

stats