Cultura 10/01/2022

'Començar', 'Mare de sucre' i 'Final de partida' es podran veure a Manacor aquesta temporada

La programació també inclou peces com 'Bye Bye Monstre' i 'Una còmedia integral'

2 min
Una escena de ‘Mare de sucre’, que aborda la maternitat de persones amb discapacitat

PalmaEl Teatre i l'Auditori de Manacor acaba d'anunciar els espectacles que formaran part de la seva cartellera aquesta segona part de la Temporada Gran de la seva programació teatral i que es podran veure entre els mesos de febrer i maig. La primera proposta és Començar, una comèdia sentimental que ha estat un èxit a La Villarroel i que protagonitzen David Verdager i Mar Ulldemolins. Es podrà veure els dissabte i diumenge 12 i 13 de febrer.

Dies 26 i 27 de febrer pujaran a l'escenari Abel Folk, Andrea Ros, Roger Coma i Àngels Gonyalons per defensar Una comèdia integral, una peça dirigida i escrita per Cristina Clemente i Marc Angelet, en què tres persones s'apunten a un curs per fer pa. La feta els canviarà la vida.

El mes de març, dia 19, hi haurà doble sessió de Bye Bye Monstre, un musical de Dagoll Dagom i Dàmaris Gelabert que s'inspira en el confinament que han viscut milers d'infants i famílies. Un espectacle per gaudir amb tota la família. Dia 26 es podrà veure Animal negre tristesa, un text de la dramaturga alemanya Anja Hilling, traduït per Maria Bosom i dirigit per Julio Manrique.

Un dels grans títols d'aquesta segona part de la Temporada Gran, avalat per la crítica i el públic, és Mare de sucre. Escrita i dirigida per Clàudia Cedó, Mare de sucre -que es podrà veure dia 10 d'abril- conta la història d’una al·lota amb discapacitat intel·lectual que vol ser mare i ha d'enfrontar-se a la incomprensió de la seva comunitat. L'espectacle va exhaurir localitats al Teatre Nacional abans de començar les funcions i ha estat seleccionat com un dels 10 millors espectacles teatrals del 2021 pel diari ARA.

Què passaria si, un dia, tothom fes el que li passa pel cap? Aquesta és la premisa de Les irresponsables, que a l'escenari seran Cristina Genebat, Marta Marco, Nora Navas. La peça l'ha escrita Javier Daulte i l'ha dirigida Sílvia Munt. Les irresponsables seran a Manacor els dies 22 i 23 d'abril.

L'obra Final de partida serà l'encarregada de cloure la Temporada Gran dia 21 de maig. Sergi Belbel dirigeix aquest text de Samuel Beckett que diran els intèrprets Jordi Boixaderas, Jordi Bosch, Jordi Banacolocha i Margarida Minguillón. Aquest drama, publicat l'any 1957, és considerat una de les obres més importants de Beckett.

stats