Cultura 26/05/2022

Es Claustre de Maó es prepara per a una temporada de concerts d'infart

A més de música, també s'hi han programat cinema i monòlegs

ARA Balears
2 min
Es Claustre.

PalmaUna de les coses que caracteritzen Es Claustre de Maó és que, sigui quin dia sigui de la setmana, gairebé sempre hi ha activitat: música, cinema, xerrades. De fet, per a aquest estiu han preparat un programa de prop de 80 propostes musicals, combinant sempre diferents estils.

Depedro, León Benavente, Ladilla Rusa, Rufus T. Firefly, Rupatrupa, Marwan o Mr. Kilombo són només alguns dels noms que hi figuren, els que destaquen des d'Es Claustre. A aquestes propostes nacionals i internacional s'hi sumen projectes més locals com Verlaat i Miquel Serra. No hi falten autors i conjunts de l'escena catalana: Roger Mas, Ginestà i Suu també passaran per l'emblemàtic espai de Maó. 

Programació JAZZ23 d'Es Claustre

La setmana d'Es Claustre

Les setmanes a Es Claustre s’obren els dilluns amb el cicle de cinema Mirades, cinema intercultural en català curat per l’associació Memòries de Menorca. En aquesta activitat s’hi han implicat entitats de renom com és el CCCB i la Casa Àsia, i s’hi veuran títols com Milicianes (25/07) i A thousand girls like me (8/08). Les sessions són tots els dilluns de juliol i agost a les 21.30 h o a les 22 h a un preu de 3 euros. 

Els dimarts és el torn de la música als carrers de Maó i l’accés a Es Claustre és amb entrada gratuïta per sentir músics locals com Figues d’un Altre Paner, Aikau, Roigé o Glosat coincidint amb les festes de Maó. 

Els dimecres passen a ser un dia d’arts escèniques amb una inclinació especial pels monòlegs. El grup de stand up comedy El Soterrani, personatges com Marc Serrats, el veterà Leo Bassi i JJ Vaquero formen part d’aquestes propostes escèniques dels dimecres.  

De dijous a dissabte el programa se centra en la música. Finalment, els diumenges a les 21 h es releguen al cicle de jazz Esclaustre23 amb gairebé una vintena de concerts i més de 70 músics destacats del jazz.

Consolidar col·laboracions 

Les col·laboracions més destacades es tradueixen enguany a acollir novament el Cranc Festival amb personalitats com Holly Miranda, Temples i el mexicà Kevin Kaarl (22-24 de setembre); el Menorca Groove, que enguany es programa entre els dies 10 i 12 de juny i és qui durà Vic Miralles i Golfo de Guinea; el festival de jazz Essències, amb Wayne Escoffery i el concert de cloenda del 24è Menorca Jazz amb The Voodoo Children Collective (27/05). 

La bona sintonia amb personatges habituals dels estius també permet presentar un concert inèdit com és el de Locomotora, amb Muchachito, Joan Garriga, Madjid Fahem i Willy Fuego junts dalt l’escenari, un concert pensat per a dia 1 d’octubre perquè els temporers hi puguin assistir. Tampoc hi faltaran Albert Pla i Las Migas, "músics que fan estiu!", diuen des de l'organització.  

Cartell d'Es Claustre 2022
stats