Música
Cultura 05/06/2024

La Filharmònica de Luxemburg inaugurarà la 63a edició del Festival de Pollença

El cicle començarà el 4 d'agost i acabarà el 30 amb el concert de l'Orquestra de la Comunitat Valenciana amb Sergey Khachatryan al violí

ARA Balears
3 min
El grup Cello Republic és un dels participants a l'edició d'enguany.

PalmaEl Claustre del Convent de Sant Domingo ha acollit aquest dimecres la presentació de la 63a edició del Festival de Pollença, que es durà a terme del 4 al 30 d'agost amb set concerts en aquest mateix espai. Segons ha informat l'Ajuntament de Pollença, l'edició d'enguany vol apostar per una programació variada enfocada tant a les persones residents com als visitants, que combini diferents estils musicals i permeti obrir el festival a nous públics.

El concert inaugural tindrà lloc el 4 d'agost, a les 22 h, amb l'actuació de l'Orquestra Filharmònica de Luxemburg, amb Bruce Liu al piano i Gustavo Gimeno a la direcció. Mentre que el concert de clausura serà el 30 d'agost, també a les 22 hores, a càrrec de l'Orquestra de la Comunitat Valenciana titular del Palau de les Arts Reina Sofía, amb Sergey Khachatryan al violí i James Gaffigan a la direcció. La compra anticipada d'entrades es podrà fer a través de la pàgina web del festival i a l'oficina d'aquest (de dilluns a divendres des de les 9 h fins a les 14 h). El mateix dia dels concerts, a més, es podran comprar entrades a porta des de les 20.30 h fins a les 22 h. El període de renovació d'abonaments serà del 6 al 12 de juny i es podran fer només a l'oficina del festival. A partir del 13 de juny, també es podran comprar en línia.

En aquesta línia, el director artístic i de gestió del festival, Pere Bonet, ha explicat que la programació d'aquesta edició "vol manifestar i valorar una de les característiques de l'evolució de l'esdeveniment, que no és altra que oferir una programació completa i coherent amb els principis distintius del festival des dels inicis". Així, la programació vol aportar un recorregut global a gran part de la història de la música, des de Claudio Monteverdi (Le Consort) fins a autors del segle XX, passant pel renaixement i el barroc fins a la música contemporània.

Enguany, l'esdeveniment ha tornat a comptar amb el Festival per a Tothom, que ha consistit en tres audicions comentades i xerrades sobre música clàssica i la programació del Festival de Pollença. En aquesta ocasió, les xerrades han estat protagonitzades per Pere Estelrich i Joan Vives.

El batle de Pollença, Martí March, ha remarcat que el festival és "un esdeveniment clau dins l'agenda cultural local" i que "té un pes important en l'àmbit internacional des de fa més de sis dècades". March també ha agraït al Consell de Mallorca el reconeixement que li ha atorgat al festival, que rebrà la Medalla d'Honor i Gratitud de l'illa de Mallorca en el marc dels Premis, Honors i Distincions 2024.

Per la seva banda, el regidor delegat del festival, Miquel Àngel Sureda, ha destacat que una de les novetats introduïdes enguany és la vinculació de la gestió del festival de música amb l'àrea de Cultura i ha assegurat que és l'esdeveniment cultural que es fa al municipi "amb més impacte i més recorregut, no només a les Balears, sinó en l'àmbit europeu". Sureda també ha volgut valorar la "dignificació" del claustre del convent de Sant Domingo, com a espai cultural de referència i seu dels concerts del festival. "Hem apostat per fer millores a l'edifici amb més de quatre segles d'història", ha apuntat.

Programació

La programació completa de la 63a edició del Festival de Pollença és la següent:

  • Diumenge, 4 d'agost

Orquestra Filharmònica de Luxemburg

  • Dimecres, 7 d'agost

Yuja Wang, piano

  • Dissabte, 10 d'agost

Trio Vibrart

Miguel Colom, violí

Fernando Arias, violoncel

Juan Pérez Floristán, piano

  • Dissabte, 17 d'agost

Le Consort

Théotime Langlois de Swarte, violí i direcció

  • Dissabte, 24 d'agost

Freiburger Barockorchester Gottfried Von der Goltz, concertmaster

Kristian Bezuidenhout, fortepiano

  • Dilluns, 26 d'agost

Cello Republic

Concert Familiar

  • Divendres, 30 d'agost

Orquestra de la Comunitat Valenciana, titular del Palau de les Arts Reina Sofia

Sergei Khachatryan, violí

James Gaffigan, director titular

stats